Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Όσοι έχουν συνείδηση μένουν άναυδοι μπροστά σ΄ αυτό το χάος των σκιών, στην ξέφρενη αθλιότητα της τρομοκρατίας, στην αποτελεσματική καταστροφή που εκδηλώνεται από υπανθρώπους.

Ποιά είναι αυτή η ομάδα των αθλίων που έσπειρε τον πύρινο όλεθρο στη Μόρια; Είναι τα τέρατα που γεννά καμιά φορά η Δημοκρατία με τη μέθοδο της αβιογένεσης. Είναι τα ύπουλα ερπετά που  τρέφονται στους κόλπους της κι έπειτα στρέφουν το κεφάλι και την τσιμπούν θανάσιμα. Είναι το σκοτάδι και το γκρέμισμα της ανθρωπιάς το γκέτο αυτό των αθλίων, που μοιράζει τον όλεθρο δίχως οίκτο και χωρίς διάκριση. Οι μανιασμένοι αυτοί βρυκόλακες που σηκώθηκαν από το νεκροκρέβατο του βούρκου τους κι επέδειξαν την ψυχική τους ανεπάρκεια και την πνευματική τους αναπηρία δημιουργώντας "κρανίων τόπους", δεν είναι αυτή τη φορά οικοπεδοφάγοι, δεν είναι πυρομανείς, δεν είναι «εργολάβοι» και «κουμπάροι» ειδικών αδειών, δεν είναι οι μετανάστες, δεν είναι οι κάτοικοι της Λέσβου.

Είναι η τρομοκρατία, η πολιτική σκοπιμότητα  και η εκούσια εξυπηρέτηση οικονομικών  συμφερόντων. Είναι βεβήλωση των αξιών και στοχευμένοι μετασχηματισμοί, σε ένα κράτος δίχως μεταναστευτικό πρόγραμμα, δίχως υποδομές,  δίχως αυστηρή γραμμή, δίχως σχεδιασμούς  τους οποίους εφαρμόζουν τα περισσότερα υγιή κράτη. Ένα κράτος κυριολεκτικά στο έλεος των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων και άλλων Ευρωπαϊκών Μέσων Στήριξης για το μεταναστευτικό.

 Ποιοι κερδίζουν λεφτά από αυτή την ανακεφαλαίωση του σιχαμερού μεσαιωνικού σκοταδισμού και του φόβου; Ποιοι χρηματοδοτούν και ποιοι χρηματοδοτούνται για το Προσφυγικό ζήτημα;

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα έλαβε τα εξής:

Για το προσφυγικό, η χώρα δικαιούται 509 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων της επταετίας 2014-2020. Επιπλέον, από τις αρχές του 2015 έλαβε έκτακτη βοήθεια ύψους 352 εκατ. ευρώ.

Τόσο το ποσό των εθνικών προγραμμάτων (509 εκατ. ευρώ), όσο και το ποσό της έκτακτης βοήθειας (352 εκατ. ευρώ) διατίθενται μέσω του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ). Οι δικαιούχοι των χρηματοδοτήσεων είναι οι ελληνικές Αρχές (συνολικά 178 εκατ. έχουν ήδη εγκριθεί σε Υπουργεία, Αστυνομία, Ακτοφυλακή, Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής), καθώς και διεθνείς και ευρωπαϊκές ΜΚΟ (συνολικά 175 εκατ. έχουν ήδη εγκριθεί προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης Ασύλου, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης κ.ά).

Εξ' αυτών (509 εκατ. ευρώ + 352 εκατ. ευρώ) έχουν καταβληθεί υπό τη μορφή προκαταβολής ή προχρηματοδοτήσεων για μία λίστα από συγκεκριμένες δράσεις περίπου 296 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ, είχε χορηγήσει στην Ελλάδα από τις αρχές του 2016 περίπου 198 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι των χρηματοδοτήσεων ήταν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο Ερυθρός Σταυρός και ακόμη 11 ευρωπαϊκές ΜΚΟ.

Τέλος, όσον αφορά τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί, από τις αρχές του 2015, απευθείας προς τις ελληνικές Αρχές, και χορηγούνται μέσω του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), τη μερίδα του λέοντος έχει το Υπουργείο Άμυνας με συνολικά 89 εκατ. ευρώ.

 Την επιχείρηση "Χρηματοδότηση Προσφύγων»  τη σιγοντάρουν υστερικά και τα ΜΜΕ.  Κυρίως για να σκορπούν την μαζική υστερία με ανακρίβειες και ψέματα. Κρατούν την ίδια υπερφίαλη γραμμή στην ενημέρωση και αναγνωρίζονται εύκολα κάτω απ΄τα πάθη, τούς ηρωισμούς, τίς αυτοθυσίες, τίς μανίες, όλοι αυτοί που πληρώνονται για να κάνουν τη δουλειά των αφεντικών τους. Ο σκυθρωπός όχλος των ανώνυμων από τη μια, και τα κατακάθια της δημοσιογραφίας από την άλλη. Ιδίως στην Τηλεόραση. Σ΄αυτήν έχει μαζευτεί ό,τι ταλαντεύεται. Ο,τι διστάζει, επιδεικνύεται, κρίνει και καταδικάζει, υπάρχει στην Τηλεόραση. Ο καθένας απ΄αυτούς, κάποιον φοβάται. Καθένας απ΄αυτούς, μέσα στο φόβο του, υποστηρίζει τη Δημοκρατία και την πρόοδο. Μόνο που η δική του πρόοδος, στηλιτεύει την αλήθεια κι εκείνον που την αποζητά.

Τέτοια είναι η αντικειμενικότητα τους για την "καθαρή" είδηση. Σ΄αυτούς βασίζεται και η ομάδα των αθλίων και καίει την Μόρια. Οι παρανοϊκές αντιδράσεις των ΜΜΕ και ορισμένων δημοσιογραφίσκων, κάνουν το έργο τους πιο εύκολο και τον σχηματισμό νέων δομών μετανάστευσης στην ενδοχώρα, ευκολότερο.

 Η Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2009 ( 1.1.5), εισήγαγε την διαδικασία της απόφασης με ειδική πλειοψηφία σε θέματα νόμιμης μετανάστευσης, καθώς και μια νέα νομική βάση για τα μέτρα ένταξης. Η συνήθης νομοθετική διαδικασία εφαρμόζεται πλέον για τις πολιτικές που αφορούν τόσο την παράτυπη όσο και τη νόμιμη μετανάστευση, καθιστώντας το Κοινοβούλιο συννομοθέτη σε ίση βάση με το Συμβούλιο. Ωστόσο, σε περίπτωση αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, τα προσωρινά μέτρα λαμβάνονται μόνο από το Συμβούλιο, μετά από διαβούλευση με το Κοινοβούλιο (άρθρο 78 παράγραφος 3 ΣΛΕΕ).

Η Συνθήκη της Λισαβόνας κατέστησε, επίσης, σαφές ότι η ΕΕ έχει συντρέχουσα αρμοδιότητα με τα κράτη μέλη στον τομέα αυτόν, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μεταναστών που επιτρέπεται να εισέλθουν σε κράτος μέλος με σκοπό την αναζήτηση εργασίας (άρθρο 79 παράγραφος 5 ΣΛΕΕ).

Στις 13 Μαΐου 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσης για τη μετανάστευση. Το πρόγραμμα δράσης προτείνει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Μεσόγειο, καθώς και μέτρα που πρέπει να ληφθούν τα προσεχή έτη για την καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης από κάθε άποψη.

Σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση, η Επιτροπή προτείνει κατευθυντήριες γραμμές σε τέσσερις τομείς πολιτικής:

  • τη μείωση των κινήτρων για παράτυπη μετανάστευση·
  • τη διαχείριση των συνόρων - διάσωση ζωών και διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων·
  • την ανάπτυξη ισχυρότερης κοινής πολιτικής ασύλου· και
  • την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής για τη νόμιμη μετανάστευση, με τον εκσυγχρονισμό και την αναθεώρηση του καθεστώτος της «μπλε κάρτας», τον καθορισμό νέων προτεραιοτήτων στις πολιτικές ένταξης και τη βελτιστοποίηση των πλεονεκτημάτων της μεταναστευτικής πολιτικής για τα πρόσωπα και τις χώρες καταγωγής.

[Πηγή : https://www.europarl.europa.eu/factsheets/el/home]

Διαβάζοντας την μεταναστευτική πολιτική που ισχύει στην Ευρώπη για την παράτυπη και νόμιμη μετανάστευση και τον αριθμό των μεταναστών που επιτρέπεται να εισέλθουν σε κράτος μέλος της ΕΕ, αντιλαμβάνομαι δυστυχώς για άλλη μία φορά πως η Ελλάδα δεν είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Το χειρότερο όμως είναι πως η Ελλάδα έχει την πεποίθηση ότι ανήκει ως ισότιμο μέλος στην Ευρώπη…

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΗΡΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου