Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012


ΕΥΡΩΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν πλέον διαφορετικές ιδεολογίες. Βαυκαλίζεστε όσοι επιμένετε να πιστεύετε σε παρωχημένες ιδεολογίες που επικρατούσαν στην Ευρώπη πριν το 1960. Από τα μέσα του 19ου αιώνα, είχε αρχίσει να αναπτύσσεται δειλά-δειλά μια νέα τάξη, η εργατική αριστοκρατία. Μέσα του κόλπους του καπιταλιστικού και του κομμουνιστικού καθεστώτος η νέα αυτή τάξη - που προωθήθηκε από φορείς της νέας πολιτικής αντίληψης στην Ευρώπη - εμπόδιζε την ανάπτυξη επαναστατικών ιδεών της εργατικής τάξης. 
Εχοντας λοιπόν το κεφάλι τους ήσυχο οι ηγέτες των κρατών με τους εργατοπατέρες να καταστέλλουν στην ουσία τα εγρατικά κινήματα - κάνοντας πότε πότε μερικές απεργιούλες για να κλείνουν το στόμα των εργατών, και χωρίς να αποκομίζουν πράγματα ουσιαστικά για την εργατική τάξη - προχωρούσαν όλοι για ένα κοινό στόχο.

Δείτε γύρω σας τι συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ευρώπης. Καταργήθηκαν σύνορα, έπεσαν τείχη, βούλιαξε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, τα πρώην κομμουνιστικά κράτη ''εξελίχθηκαν'' ραγδαία. Βλέπετε κανένα σοσιαλισμό στην Ελλάδα ή αλλού; Ή μήπως έχει επικρατήσει ο καπιταλισμός και δεν το έχω μάθει ακόμα; Στην ουσία, τίποτα από όλα αυτά.

Ο όρος που χρησιμοποιείται πλέον στην πολιτική φιλολογία των τελευταίων δεκαετιών, είναι αυτός που προωθήθηκε ύπουλα και σιωπηλά κι έγινε αποδεκτός από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες όποιο πολιτικό σύστημα κι αν υπηρετούσαν. Σήμερα πρακτικά, δεν υπάρχει κανένα από τα παλιά μας και γνώριμα πολιτικά καθεστώτα με τις διαφορετικές ιδεολογίες που μας χώριζαν και μας έδιναν ώθηση για αγώνες ώστε να κυβερνήσει το επικρατέστερο κάθε φορά. Συνέλθετε επιτέλους. Αυτές οι παλιές καλές τακτικές, παρήλθαν ανεπιστρεπτί.
Σας βλέπω γέρους να κάθεστε στα καφενεία και να αγωνίζεστε ακόμα για τις παλιές σας ιδεολογίες ή για τα πολιτικά κόμματα και να μην έχετε πάρει χαμπάρι ότι πλέον όλοι αυτοί ακολουθούν μία γραμμή. Υπουλα, στοχευμένα και μεθοδικά ο πολιτικός όρος ή το νέο καθεστώς της Ευρώπης ονομάζεται Ευρωσοσιαλισμός.
Λίγο από όλα. Λίγο κομμουνισμός, λίγο σοσιαλισμός, λίγο καπιταλισμός και κάθε φορα, πρακτικές που συμφέρουν μόνο τα μεγάλα καθάρματα της Ευρώπης !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου