Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΚΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




Μαρίνα Γεωργίου Χρυσοβελώνη

Βουλευτής Μαγνησίας

 Υπεύθυνη τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Γεννήθηκε το έτος 1962 και κατοικεί μόνιμα στον Βόλο.
Φοίτησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το έτος 1986 είναι μάχιμη δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Βόλου και ασχολείται με όλους τους κλάδους του Δικαίου.
Είναι παντρεμένη με τον Αργύρη Αντ. Μανθογιάννη, μαθηματικό κάτοικο Βόλου και είναι μητέρα τριών παιδιών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

·         Τον Οκτώβριο του έτους 2002 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στον Νομό Μαγνησίας και από τον Ιανουάριο του έτους 2003 και εφεξής μέχρι την 1.1.2007 κατείχε την θέση της Αντιπροέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μαγνησίας.
·         Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν αντιπρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Προστασίας Κακοποιημένων και Παραμελημένων Ατόμων (ΚΑΠΑ) που είχε συσταθεί με απόφαση του τότε Νομάρχη Μαγνησίας και σ’ αυτό μετείχαν 20 φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στον Νομό Μαγνησίας.
·         Μετείχε στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Νομαρχίας Μαγνησίας (ΟΚΕ) καθώς και στο ΔΣ της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων στο οποίο είχε διορισθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
·         Υπήρξε επί δύο χρόνια μέλος της ΔΥΠΕ Θεσσαλίας σύμφωνα με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας.
·         Από το έτος 1993 και εφεξής μέχρι το έτος 2008 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.
·         Ήταν η μοναδική υποψήφια Πρόεδρος για την ΔΗΜ.Τ.Ο. ΒΟΛΟΥ στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 30 Μαΐου 2010 από το αξίωμα δε αυτό παραιτήθηκε για να προσχωρήσει στο Κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
·         Κατά την διετία 2007-2009 υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών Νοσημάτων που εδρεύει στο Βόλο.
·         Τον Μάιο 2012 καθώς και στις επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο του έτους 2012 εξελέγη Βουλευτής Μαγνησίας, με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
ΓΛΩΣΣΕΣ: Ομιλεί άπταιστα την Αγγλική και Γαλλική Γλώσσα και έχει γνώσεις της Γερμανικής Γλώσσας



Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κ. 

ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ, ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΘΕΣΕ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ, 

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΙ :


ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ



«Τέρμα τα ψέματα με το ΤΑΙΠΕΔ κ. Σαμαρά»

Σχολιάζοντας τις σημερινές παραινέσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά προς το ΤΑΙΠΕΔ για «ταχύτερους ρυθμούς αποκρατικοποιήσεων» η αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:
 «Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την ταχύτητα εκποίησης της περιουσίας του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν θα έπρεπε να είναι. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ακολουθώντας εδώ και καιρό ακριβώς την γραμμή της Συγκυβέρνησης, προωθεί με διαδικασίες-εξπρές την εκποίηση τεράστιας αξίας περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου όπως είναι οι εταιρίες φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. 



  • Τόσο η θέση του Δ.Σ όσο και το τίμημα για αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις ελέγχονται από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε ό,τι αφορά το 1ο, μετά από ερώτησή μου στη Βουλή σχετικά με την επάρκεια των μελών Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ να χειρίζονται τέτοιες περίπλοκες ιδιωτικοποιήσεις, ήρθε μια αποκαλυπτική απάντηση του υπουργείου Οικονομικών.
 Ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι υπάρχουν παραλείψεις στα βιογραφικά και κενά στα τυπικά προσόντα 2 μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα: 
  1. Ο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος εμφανίστηκε αναληθώς στη Βουλή, όταν πρωτοδιορίστηκε το 2011, ως κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων και μάλιστα διδακτορικού από τις ΗΠΑ. Σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν διέθετε ποτέ αυτά τα προσόντα
  2. Η κα. Άννα Ζωηρού εμφανίστηκε στη Βουλή ως οικονομολόγος αλλά για άγνωστους λόγους παρέλειψε να αναφέρει ότι στην πραγματικότητα είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας. Μάλιστα στο βιογραφικό που κατέθεσε φέρεται σε ηλικία 24 ετών, μόλις ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή της από το ΤΕΙ Αθήνας, να διορίζεται στο Βέλγιο διευθύντρια οικονομικών γνωστής εταιρίας τηλεπικοινωνιών μεγάλου διεθνούς ομίλου...
 Επειδή πέραν του ηθικού θέματος που φαίνεται να μην απασχολεί καθόλου την Συγκυβέρνηση, υπάρχει και το ουσιαστικό ζήτημα αξιοπιστίας μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ, καλούμε τον κ. Στουρνάρα να σταματήσει κάθε διαδικασία στην οποία ενεπλάκη το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο και να το ανασυγκροτήσει άμεσα».  




ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΚΟ

Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλη για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των Δήμων ο υφυπουργός Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε ένα καταιγισμό αποκαλύψεων εκ μέρους της Βουλευτή Μαγνησίας Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ. 

Την συζήτηση προκάλεσε η Μ. Χρυσοβελώνη προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για την διαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ που προορίζονταν για την πληρωμή ανέργων από το υπουργείο Εργασίας. Ακολουθεί μέρος της ομιλίας της:
«Πριν ένα ακριβώς χρόνο με επίκαιρη επερώτησή της στις 9-9-11 η ΝΔ κατήγγειλε – με πρώτο επερωτώντα στη Βουλή τον σημερινό υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση - την συμμετοχή συγκεκριμένων ΜΚΟ στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των Δήμων. Τότε η ΝΔ στοχοποιούσε συγγενείς, φίλους και κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ ως ιδρυτές ΜΚΟ που ζητούσαν μερτικό από τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του φαινομένου είναι η ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ που ανέλαβε 3 έργα σε Δήμους της Αττικής με τρικομματική βέβαια συναίνεση και συνεννόηση. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι η ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο Κορυδαλλού και γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ στάθηκε πολύ τυχερή γιατί η Συγκυβέρνηση της ενέκρινε χρηματοδότηση μερικών εκατομμυρίων ευρώ για να προσλάβει συμβασιούχους στους Δήμους Ν. Ιωνίας, Νίκαιας και ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. 


Προσέξτε την σύμπτωση!
 



Πρόεδρος ΜΚΟ κ. Χριστοφορίδης: ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού.
 



ΜΚΟ του κ. Χριστοφορίδη: η ανάδοχος του «κοινωφελούς» έργου στον Δήμο Κορυδαλλού με την έγκριση του Υπουργείου Εργασίας!!!
Θα μου πείτε, άλλη Συγκυβέρνηση ήταν εκείνη που τα υπέγραφε αυτά κι όχι η σημερινή.
 



Το επιχείρημα αυτό βέβαια δεν στέκει. Γιατί το δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ του Ιανουαρίου έγινε απλώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο. Και ο αγαπητός συνάδελφος κ. Γεωργιάδης που σήμερα βρίσκεται στην ΝΔ θα με επιβεβαιώσει, επειδή ο ίδιος το έλεγε όσο δεν βρισκόταν στη ΝΔ, πως «ΠΑΣΟΚ – ΝΔ , ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία διαφορά γιατί είναι η ίδια Α.Ε», όπως έλεγε τότε πολύ χαρακτηριστικά Επειδή κ. Υπουργέ δεν μου αρέσουν οι σκιές και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τα στοιχεία, θα καταθέσω στα πρακτικά για ενημέρωση σας κάποια έγγραφα:

1. την από 30-7-12 απόφαση εκταμίευσης 700.000 ευρώ για το ΝΟΣΤΟ από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, η οποία αποδεικνύει ότι και η νέα Συγκυβέρνηση ενισχύει απλόχερα την συγκεκριμένη ΜΚΟ. Μαθαίνουμε όμως ότι ως παραλήπτης των χρημάτων εκ μέρους της ΜΚΟ δεν εμφανίζεται πλέον ο κ. Χριστοφορίδης αλλά ο Λεσγίδης που φέρεται να είναι πλέον πρόεδρος του ΝΟΣΤΟΥ. Πότε άραγε άλλαξε ο πίνακας με τα ονόματα των προέδρων των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ από το υπουργείο Εργασίας;
 



2. την από 11-6-12 απόφαση χορήγησης 320.000 ευρώ στο ΝΟΣΤΟ από το Υπουργείο Ανάπτυξης για μιαν άλλη λυπητερή ιστορία που δεν έχω χρόνο να αναλύσω σήμερα. Τα χρήματα έχουν ως παραλήπτη τον κ. Χριστοφορίδη που δήθεν αντικαταστάθηκε αλλά εμφανίζεται μαγικά να είναι πάλι «Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ»!

3. Την απόφαση του Δήμου Κορυδαλλού για την ανάθεση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ.

Με το πέρας της ομιλίας της η Βουλευτής Μαγνησίας Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και μόνο η θέση του κ. Παναγιωτόπουλου ότι “θα ψάξει την υπόθεση αλλά είναι βέβαιος πως δεν θα βρεθεί τίποτα” αποτελεί απο μόνη της ευθεία πρόκληση! Από την σημερινή απάντηση της Συγκυβέρνησης συμπεραίνω πως ο συνάδελφος κ. Αδωνις Γεωργιάδης κάποτε είχε όντως δίκιο. Το σύστημα «ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ – ΝΔ Α.Ε», όπως το έλεγε, ζει και βασιλεύει συγκαλύπτοντας τους φίλους του. Ελπίζω όμως όχι για πολύ, για το καλό της Πατρίδας μας».





ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ


Αθήνα, 22.2.2013
 Μ. Χρυσοβελώνη: «Μόνη λύση η διαθεσιμότητα της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου»
Μετά τα σημερινά νέα επεισόδια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με προπηλακισμούς γιατρών από τον υπό απομάκρυνση διοικητή του, Α. Ζαχαρόπουλο, η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο.
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποδέχθηκε την πρόταση της Μ. Χρυσοβελώνη να προβεί το Κίνημα σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς το υπουργείο Υγείας και προσωπικά προς τον Α. Λυκουρέντζο προκειμένου το πρόβλημα κακοδιοίκησης του Γ.Ν. Βόλου να λυθεί άμεσα και οριστικά.
Μετά την συνάντηση της με τον Πάνο Καμμένο η Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτό που δείχνει αδύναμο να πράξει το υπουργείο Υγείας. Πριν από ακριβώς ένα μήνα, με αφορμή πανομοιότυπο περιστατικό προπηλακισμού εργαζόμενου από τον τότε διοικητή του Γ.Ν. Βόλου, ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύθηκε στην Βουλή να απομακρύνει άμεσα τον κ. Ζαχαρόπουλο.
Πέρασε ένας μήνας και όχι μόνο δεν συνέβη τίποτα τέτοιο αλλά αντίθετα απτόητος ο κ. Ζαχαρόπουλος προέβη σήμερα και σε νέους προπηλακισμούς. Καθώς ο κ. Λυκουρέντζος δείχνει αδύναμος να απομακρύνει έναν καταφανώς ακατάλληλο δημόσιο λειτουργό, παίζοντας κορώνα-γράμματα την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου στο Βόλο, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε την άμεση θέση σε διαθεσιμότητα του κ. Ζαχαρόπουλου. Ο Πρόεδρος μας συμφώνησε πως η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία  ακολουθήθηκε σήμερα, δεν είναι παρά ένα ημίμετρο καθώς δεν δίνει μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Υπογραμμίζω πως κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την υγεία των πολιτών της Μαγνησίας και κανείς βέβαια δεν μπορεί να τους αγνοεί. Για αυτό η Συγκυβέρνηση αντί να θέτει σε διαθεσιμότητα χωρίς κριτήρια 2000 δημόσιους υπάλληλους, οφείλει να εφαρμόσει άμεσα το μέτρο αυτό στην εν λόγω ακραία περίπτωση που από μόνη της το επιβάλλει».
Σημείωση: Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.marinachrysoveloni.gr


ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: “Συνεχίζεται η κοροϊδία της κοινωνίας με τις δήθεν «μαϊμού» συντάξεις”
 Σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ για «μαϊμού» συντάξεις του Δημοσίου που ξαναανακάλυψε η Συγκυβέρνηση, η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Προχθές στην Ολομέλεια της Βουλής ζήτησα από τον κ. Βρούτση ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης να καταθέσει αληθή και ακριβή στοιχεία για τις «μαϊμού» συντάξεις στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Τελικά δεν το έπραξε. 
 Αντ’αυτού βγήκε χθες ο κ. Σταϊκούρας με μια προκάτ ανακοίνωση, ενταγμένη στο πλαίσιο της προπαγάνδας της Συγκυβέρνησης περί «ετήσιων εξοικονομήσεων ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ» από «μαϊμού» συντάξεις και επιδόματα Ελλήνων ασφαλισμένων. Προφανώς στους υπουργούς αρέσουν οι μονόλογοι και όχι ο διάλογος στη Βουλή.
  Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέσαμε επίσημα 7 φορές μέχρι σήμερα στην Βουλή το ζήτημα της τεκμηρίωσης του μεγέθους της υποτιθέμενης κατασπατάλησης που διαρκώς διαφημίζει η ΝΔ και παλιότερα το ΠΑΣΟΚ.
 Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα δυο αυτά κόμματα προέβαλαν κατά τα 3 χρόνια του Μνημονίου από τα ΜΜΕ ένα καταιγισμό αλληλοαναιρούμενων επίσημων απολογισμών για «μαϊμού συνταξιούχους», τους οποίους διαρκώς ανακάλυπτε και δήθεν κατεδίωκε ο εκάστοτε υπουργός για να ξαναχαθούν τα ίχνη τους λίγο αργότερα μέσα στη συλλογική λήθη. 
 Θυμίζω τις δηλώσεις τον Ιούνιο του 2010, λίγο μετά την είσοδο της Ελλάδας στην εποχή του Μνημονίου ελέω ΠΑΣΟΚ, από τον τότε αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη περί «υπεραιωνόβιων συνταξιούχων μαϊμού». Ο κ. Κουτρουμάνης ανακάλυψε- κατά σύμπτωση με την έναρξη του Μνημονίου-ότι υπήρχαν σχεδόν 9.000 συνταξιούχοι άνω των 100 ετών που δεν έπρεπε να λαμβάνουν συντάξεις! Ο ίδιος όμως επανήλθε στο θέμα των συντάξεων «μαϊμού» στις 24 Οκτωβρίου 2010 διευκρινίζοντας πως σε ό,τι αφορά τους υπεραιωνόβιους διαπιστώθηκε τελικά ότι μόλις οι 350 είχαν αποβιώσει! Οι 9.000 μαϊμού συνταξιούχοι μειώθηκαν ξαφνικά σε μόνο 350…
 Κι επειδή οι κύριοι Σταϊκούρας και Βρούτσης επιμένουν ότι εξοικονομούν συνολικά 420 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα τους καλέσουμε άμεσα να απαντήσουν δημόσια ποιος θα είναι τελικά ο πραγματικός αριθμός «μαϊμού» συντάξεων μετά από 1,5 μήνα, όταν θα έχει πια ολοκληρωθεί και η τελευταία απογραφή τους. Η απάντηση θα έχει πολύ ενδιαφέρον!!".

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
                                                        
                                               προς τους Υπουργούς

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ
ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Α. ΜΑΝΙΤΑΚΗ


 ΘΕΜΑ:  «ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ KAI ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ»


Πριν τις εκλογές, οπότε υποσχόσασταν «μείωση της σπατάλης» στον ελληνικό λαό προκειμένου να τον ελαφρύνετε από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, υπηρετούσαν σε θέσεις γενικών γραμματέων (Γ.Γ) υπουργείων και αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένης και της θέσης του Γ.Γ της Κυβέρνησης) 53 άτομα ως υπάλληλοι ειδικών θέσεων.

Στις 18-7-2012 ανακοινώσατε τον διορισμό 49 νέων Γ.Γ στους οποίους πρέπει να προσθέσουμε τους ήδη διορισμένους Γ.Γ της Κυβέρνησης κ. Μπαλτάκο και Γ.Γ Πρωθυπουργού κ. Μπούρα αλλά και τους 3 Γ.Γ που ανακοινώσατε ξεχωριστά αργότερα (Αντιεγκληματικής Πολιτικής Μ. Σκανδάμη, Ενημέρωσης-Επικοινωνίας Α. Κατσανιώτη και Μέσων Ενημέρωσης Ι. Παναγιωτόπουλο). Αρα πλέον μιλάμε για 54 διορισμούς ημετέρων και φαίνεται να έπονται και άλλοι.

Στις 26-7-12 ο Μιχ. Χρυσοχοίδης (εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη Συγκυβέρνηση ότι αντικαθιστά άξια στελέχη του δημόσιου τομέα προωθώντας στις νευραλγικές θέσεις των Γ.Γ πρόσωπα των οποίων το προσόν είναι οι φιλικοί δεσμοί που διατηρούν κυρίως με τη γαλάζια παράταξη. Συγκεκριμένα μιλά για «πρακτικές και αντιλήψεις που παραπέμπουν στον παλαιοκομματισμό και στο βόλεμα "ημετέρων" σε βάρος της αξιοκρατίας, οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα της συνεργασίας των κομμάτων, που πράγματι αποτελεί μία κατάκτηση, ούτε πολύ περισσότερο με το νόημα της εντολής των πολιτών»! Με άλλα λόγια σας κατηγορεί οτι αντιμετωπίζετε το κράτος ως φέουδο.

Σε ότι αφορά τους Ειδικούς Γραμματείς (Ε.Γ) εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση στις 3-7-2012 για την «κατάργηση» τους με εντολή του ίδιου του κ. Σαμαρά. Όμως 3 μέρες  μετά την «εντολή» αυτή (με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 325, τ. ΥΟΔΔ της 9ης Ιουλίου 2012) διορίσθηκε ο κ. Αντ. Οικονόμου στην θέση του Ε.Γ του ΥΠΕΘΑ με υπογραφή του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού.
Οι Ε.Γ εμφανίζονται λοιπόν όχι μόνο να λειτουργούν κανονικά (βλ. Διαύγεια που καθημερινά αναρτά και νέες αποφάσεις των Ε.Γ, όπως π.χ. του αρμόδιου για την Διοικητική Μεταρρύθμιση κ. Γκρίτζαλη) αλλά και διαφημίζονται (!) στην τηλεόραση, όπως π.χ. συμβαίνει με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων για την οποία μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια. Πρόκειται δηλαδή στη κυριολεξία για εμπαιγμό του Ελληνικού λαού.

Είναι σαφές ότι βάσει του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία τους οι παραπάνω μετακλητοί -μη μόνιμοι- δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι σε θέση να ασκήσουν στρατηγική διοίκηση αλλά εκπροσωπούν μια καθαρά κομματική εξουσία στo Δημόσιo και επομένως πάσχουν από τις ίδιες παθογένειες που χαρακτηρίζουν τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων γενικότερα, δηλαδή από:
1.      έλλειψη μεγάλου χρονικού ορίζοντα στις δράσεις που αναλαμβάνουν, καθώς οι (πολιτικές) πρωτοβουλίες χαρακτηρίζονται εκ της φύσεως τους από συγκυριακότητα (άμεση συνάρτηση με την επικαιρότητα και την άποψη της κοινής γνώμης).
2.      εφήμερη παρουσία, αφού η ύπαρξη του καθένα από αυτούς ως (Γενικού ή Ειδικού) Γραμματέα και η συνέχιση της θητείας τους εξαρτώνται απολύτως από τον «εργοδότη». Σε περίπτωση αποχώρησης του Υπουργού για οποιοδήποτε λόγο, συνήθως ο εξαρτημένος αυτός μετακλητός υπάλληλος ακολουθεί την ίδια πορεία. Αυτό σημαίνει αναπόφευκτα απουσία Στρατηγικής Διαχείρισης καθώς χάνεται η συνέχεια στη Διοίκηση που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να εκφράζει ο Γ.Γ ως ο υπηρεσιακός επικεφαλής της.
Σε ότι αφορά το νομοθετικό πλαίσιο, πριν λίγες μέρες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης δήλωσε ότι πρόκειται να προετοιμάσει σχετική διάταξη νόμου για την «κατάργηση των Ειδικών Γραμματειών» αφού όμως λάβει από τους Υπουργούς τις «λίστες με τις γραμματείες» που υπάρχουν ανά τομέα ...

Επειδή από όλα τα παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι εξαγγελίες σας για μείωση της σπατάλης δεν ήσαν ειλικρινείς αλλά κυρίως φαίνεται ότι διαιωνίζετε το καθεστώς αναξιοκρατίας στα Υπουργεία μέσω των πολιτικά διορισμένων μετακλητών φίλων σας χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά τεχνάσματα για να καλύψετε τους διορισμούς αυτούς, επερωτάσθε:
  1. Για ποιους λόγους χρειάζεται να προηγηθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση για να παραιτηθούν οι Ειδικοί Γραμματείς;
  2. Για ποιο λόγο συνεχίζετε να διαφημίζετε Ειδικές Γραμματείες ενώ ισχυρίζεστε ότι τις καταργείτε;
  3. Γιατί θελήσατε να σπάσετε το ρεκόρ της προηγούμενης Συγκυβέρνησης σε διορισμούς Γενικών Γραμματέων; Πόσοι Γ.Γ υπηρετούσαν πριν τις εκλογές, πόσους διόρισε η νέα κυβέρνηση και πόσοι υπηρετούν τελικά σε υπουργεία ή γενικότερα σε θέσεις Γενικών Γραμματέων στη σημερινή κυβέρνηση;
  4. Πως συμβιβάζονται οι εξαγγελίες του κ. Σαμαρά για «πιο οικονομική και αξιοκρατική» δημόσια διοίκηση με τους παραπάνω διορισμούς φίλων, τους οποίους καταγγέλλει ακόμα και το συγκυβερνόν ΠΑΣΟΚ;

  Αθήνα, 30.7.2012
 Οι Επερωτώντες Βουλευτές


                                   Χρυσούλα Γιαταγάνα, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Βουλευτής Ημαθίας
Βασίλης Καπερνάρος, Βουλευτής Β’ Αθήνας
Νότης Μαριάς, Βουλευτής Ηρακλείου
Μαρίνος Ουζουνίδης, Βουλευτής Εβρου
Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας


Η κυβέρνηση απέλυσε από το ΤΑΙΠΕΔ την κυρία «όλοι θα πάνε στη φυλακή»!

Αποπέμφθηκε η Αννα Ζωηρού


Στην αποπομπή της κυρίας Αννας Ζωηρού από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση, όπως είχε γράψει προ ημερών η «δημοκρατία». 

Η Αννα Ζωηρού είχε 
διοριστεί στο ΤΑΙΠΕΔ με πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου. 

Εδώ και πολλούς μήνες καταψήφιζε τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και επαναλάμβανε μονότονα ότι όσοι υπερψηφίζουν «θα πάνε φυλακή»!


Η περίπτωση της κυρίας Ζωηρού ήρθε στην επικαιρότητα όταν η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αμφισβητώντας το βιογραφικό, με το οποίο κατέλαβε η τότε εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ τη θέση του μέλους στο ΤΑΙΠΕΔ. 


Σε δημοσίευμά της η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε αναφερθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι η κυρία Χρυσοβελώνη είχε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι η κυρία Ζωηρού δεν είχε καν πτυχίο οικονομολόγου, όπως η ίδια ανέφερε στο βιογραφικό της.


Μάλιστα, προχθές έστειλε και επιστολή στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά (με κοινοποίηση στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και στην ηγεσία του Αρείου Πάγου), στην οποία υποστηρίζει ότι έμαθε «ανεπισήμως» για την απόφαση αντικατάστασή της, ενώ απουσίαζε στις Βρυξέλλες για το διδακτορικό της.


Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό υποστηρίζει: «Δεν μπορούσα να δεχτώ τη συστηματική παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. και αντιδρούσα». 


Προσθέτει πως δεν μπορούσε να εγκρίνει «προσλήψεις “κολλητών” με μηνιαίες αποζημιώσεις της τάξεως των 4.000 και 5.000 ευρώ, την ώρα που επιβάλλονται στους Ελληνες αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». 


Η Αννα Ζωηρού υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να συμφωνήσει «με όλες αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώσεις που κάνει η διοίκηση στα συμβόλαια των διαφόρων συμβούλων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες κυριολεκτικά γίνονται τελευταία στιγμή ή ακόμα και εκ των υστέρων!». 


Οπως αναφέρει: «Πάντα με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ποτέ τον χρόνο να διενεργήσει διαγωνισμούς γι' αυτά τα έργα και επιλέγει τις ανανεώσεις και τις επεκτάσεις των υπαρχουσών συμβάσεων».


Εκτός από την Αννα Ζωηρού, από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έφυγε και ο Αντ. Βαρθολομαίος ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.




 ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ - ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ


                                  

         ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η γνωστή εταιρεία «ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ ΕΠΕ» της οποίας ως εταίρος εμφανίζεται ο δημοσιογράφος Γ. Καρατζαφέρης, βρίσκεται από το 2009 στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ. Η εν λόγω εταιρία που συστάθηκε το 2000 με σκοπό την έκδοση βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων φέρεται να έλαβε το 2009 εικονικά τιμολόγια αξίας 109.640 ευρώ!
Επειδή, αν τα ανωτέρω ισχύουν, βρισκόμαστε μπροστά σε μια υπόθεση που εκκρεμεί επί 4 χρόνια στο ΣΔΟΕ, ερωτάσθε:
  1. Αληθεύει πως υπάρχει από τις 23 Μαΐου 2012 σχετική έκθεση του ΣΔΟΕ που περιέχει πορίσματα για μέρος της υπόθεσης; Αν ναι, στάλθηκε στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω; Αν όχι, γιατί;
  2. Από ποιες εταιρίες (ονομαστικά) εκδόθηκαν τα εν λόγω τιμολόγια για τη ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ ΕΠΕ; Επιβλήθηκαν τα νόμιμα πρόστιμα σε όλους τους εμπλεκόμενους; Αν δεν εισπράξατε μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από τυχόν διαφυγόντες φόρους και πρόστιμα, ποιος είναι ο λόγος;
  3. Ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τις εμπλεκόμενες εταιρίες;
  4. Αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των ανωτέρω (π.χ. νυν βουλευτές) που να εμπλέκονται σε ενδεχομένως παράνομες συναλλαγές, στάλθηκαν από το ΣΔΟΕ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής οι σχετικοί φάκελοι έτσι ώστε να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσον αυτά τα πρόσωπα προσπορίσθηκαν αδήλωτα περιουσιακά οφέλη;
  5. Αν δεν στείλατε ακόμη τους αντίστοιχους φακέλους στην Βουλή, γιατί δεν το πράξατε κατά την τελευταία 4ετία;
  6. Αληθεύει ότι μετά από 4 ολόκληρα χρόνια η συγκεκριμένη έρευνα του ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί; Τι ή ποιοι ακριβώς εμποδίζουν την περάτωση της έρευνας για όλους τους εμπλεκόμενους;

                                                
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

      Αθήνα, 29.4.2013
                                                  Η ερωτώσα Βουλευτής
                                               
                                Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας


 ΕΡΩΤΗΣΗ
                                                        
Προς τον Υπουργό ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Α. ΜΑΝΙΤΑΚΗ


ΘΕΜΑ:  «Συνέχιση της κοροϊδίας με τις απολύσεις - διαθεσιμότητες»

Μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών του Σαββάτου 13-4-2013, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε «15.000 αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014». Ο κ. Μανιτάκης που συμμετείχε στην ίδια συνάντηση δεν έκανε κάποια σχετική δήλωση.
Την Κυριακή 14-4-2013 το γραφείο τύπου του υπουργείου σας διένειμε σε ΜΜΕ ανυπόγραφο «ανεπίσημο σχόλιο» στο οποίο «εκφράζει την ικανοποίηση του» (sic) για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων και διευκρινίζει ότι «προβλέπονται 14.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις, συνολικά μέχρι το τέλος του 2014, εκ των οποίων 4000 μέχρι το τέλος του 2013».
Προξενούν ιδιαίτερη εντύπωση τόσο οι «εκπτώσεις» στον αριθμό που αρχικά ανακοινώθηκε όσο και η μέθοδος επικοινωνίας που ακολουθήθηκε με την παντελή απουσία δημόσιων δηλώσεων εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και το ανυπόγραφο ανεπίσημο σχόλιο του γραφείου τύπου του υπουργείου σας όπου το ίδιο εκφράζει την ικανοποίηση (!) του για την έκβαση των «διαπραγματεύσεων». Στην ιδιόρρυθμη αυτή ανακοίνωση περιέχονται και τα εξής σημεία ειδικού ενδιαφέροντος:
1.      η μελλοντολογικής φύσης πρόβλεψη πως «το σημαντικότερο είναι ότι η κινητικότητα αποσυνδέεται από κάθε ενδεχόμενο αναγκαστικής αποχώρησης»!
2.      η ακατανόητη διαπίστωση πως «οι αναδιαρθρωμένες διευθύνσεις διαθέτουν περιορισμένο αριθμό πλεοναζουσών θέσεων που δεν υπερβαίνει συνολικά το 5%».
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:
  1. Ποιος είχε την ευθύνη για την σύνταξη του παραπάνω «ανεπίσημου σχολίου»; Γιατί δεν προτιμάτε αντ’αυτού την επώνυμη και επίσημη επικοινωνία που εξασφαλίζει η δημόσια παρουσίαση των απόψεων σας από εσάς τον ίδιο;
  2.  Πόσες θα είναι τελικά οι αναγκαστικές αποχωρήσεις κατά την διετία 2013- 2014; Ισχύει η πρόβλεψη για 14.000 ή για 15.000;
3.      Από πού προκύπτει ότι πλέον «η κινητικότητα αποσυνδέεται από κάθε ενδεχόμενο αναγκαστικής αποχώρησης»; Αν για παράδειγμα κάποιος υπάλληλος που μπαίνει στο πρόγραμμα κινητικότητας υποχρεωθεί να μεταταγεί  σε άλλο φορέα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την υπηρεσία στην οποία ανήκει και από το σπίτι του, αυτό το γεγονός δεν θεωρείτε ότι θα τον ωθήσει σε αναγκαστική αποχώρηση από το Δημόσιο;
4.      Δεδομένου ότι οι αναδιαρθρώσεις των διευθύνσεων υπουργείων σχεδιάστηκαν πολύ πρόσφατα μέσα από την εκπόνηση εκθέσεων αξιολόγησης όλων των δομών του κεντρικού κράτους,  πως είναι δυνατόν ξαφνικά να εκτιμάται ότι «οι αναδιαρθρωμένες διευθύνσεις διαθέτουν περιορισμένο αριθμό πλεοναζουσών θέσεων που δεν υπερβαίνει συνολικά το 5%»; Σκοπεύετε πέραν των όποιων περικοπών έχουν ήδη ανακοινωθεί για τα υπουργεία να ανακαλύψετε άλλο ένα 5 % «πλεοναζουσών» οργανικών θέσεων;

    Αθήνα, 14.4.2013
Η ερωτώσα Βουλευτής


                             Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΟΠΑΔ 

     ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
                                                  προς τους Υπουργούς

·          Οικονομικών κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
·          Υγείας κ. Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ:  «ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΟΠΑΔ»

Κατά την διάρκεια διαδοχικών συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής (στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2012 παρουσία του αναπληρωτή υπουργού κ. Σταϊκούρα που δεν αντέδρασε) σε σχέση με το μεγάλο ζήτημα της περιστολής των δημοσίων δαπανών επανέλαβα την δημόσια καταγγελία του σκανδάλου ΟΠΑΔ, του οποίου ο φάκελος θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε σταλεί στη Δικαιοσύνη. Σημειώνεται πως εξαιτίας της κακοδιαχείρισης του Οργανισμού κατά την περίοδο λειτουργίας του ως ανεξάρτητου ΝΠΔΔ - για την οποία βαρύνονται και τα 2 συνερωτώμενα υπουργεία- η ζημία εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου υπολογίζεται ότι προσεγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ!
Όμως, το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι πρόσφατα δήλωνε αναρμόδιο για το όργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος στον ΟΠΑΔ, ενώ είναι γνωστό πως το ίδιο μαζί με το Υπουργείο Υγείας επόπτευαν τον ΟΠΑΔ. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών εκπροσωπείτο πάντοτε στο Δ.Σ του Οργανισμού, όριζε τον γενικό διευθυντή του και κατά την επίμαχη χρονική περίοδο ο αρμόδιος Υπουργός είχε την άμεση εποπτεία των οικονομικών του εν λόγω ΝΠΔΔ.
Δυστυχώς η ακολουθούμενη μέχρι τώρα τακτική είναι αυτή της συγκάλυψης καθώς εδώ και σχεδόν 20 μήνες συνεχίζεται από την Επιθεώρηση του ΥΠ.ΟΙΚ. ένας έλεγχος των οικονομικών του τέως ΟΠΑΔ χωρίς τέλος. Συνεπώς, ερωτάσθε: 
1.         Γιατί δεν ολοκληρώθηκε ακόμη η οικονομική επιθεώρηση του ΟΠΑΔ από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών;
2.         Γίνεται προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την «εκκαθάριση» της συσσωρευμένης κακοδιαχείρισης του ΟΠΑΔ μέσω της αποπληρωμής χρεών του ΕΟΠΥΥ;
        Αθήνα, 3.1.2013
                                                       Η ερωτώσα Βουλευτής  

                                Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας 

Βουλευτικό Γραφείο
Βουλής 4   105 62  Αθήνα
τηλ: 210 3706439   φαξ:  210 3706039
 
Πολιτικό Γραφείο
Κοραή 95   38333  Βόλος
τηλ: 24210 23627    φαξ: 24210 23897

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:    chrysmarina@yahoo.gr

2013/4/29 Μαρινα Χρυσοβελωνη <chrysovelonimarina@gmail.com>





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου