Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ;


Μπορεί σήμερα ο κ. Βενιζέλος να «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» και να αποζητά μια πιο... βελούδινη διάλυση της ΕΡΤ όμως ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, ήταν αυτός που όχι μόνο έσκαψε τον λάκκο αλλά έφτιαξε και το μνήμα όπου εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ενταφιάστηκε η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση με το σύνολο των εργαζομένων της.


Το άρθρο 66 του νόμου 4002/2011 το οποίο δημοσιοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Αυγούστου του 2011, το οποίο αποκαλύπτει το notioanatolika.gr, είναι σαφές:
«Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,
β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και
γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο...
2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται η τύχη της περιουσίας του νομικού προσώπου που τυχόν καταργείται, ο φορέας που καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει στην περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου».
Τότε υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τη θανατική καταδίκη της ΕΡΤ έχουν επίσης υπογράψει οι τότε υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοίδης, Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, Αγρ. Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης (ναι, ναι αυτός που βγήκε και έκανε και θρασύτατες δηλώσεις), Εσωτερικών Χ. Καστανίδης, Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, Μεταφορών Γ. Ραγκούσης, Υγείας Ανδρ. Λοβέρδος και Πολιτισμού Π. Γερουλάνος!
Έμπνευση και εκτέλεση δηλαδή 100% ΠΑΣΟΚ και με πρώτη και καλύτερη την υπογραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος διαρρέει τώρα ότι δεν μπορεί να το ανεχτεί αυτό και ότι υπάρχουν όρια, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν φέρει την αναλογία των ευθυνών της και η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά!
Η υποκρισία και η πολιτική ανυποληψία σε όλο το μεγαλείο τους δηλαδή. Δεν έχετε παρά να τους κρίνετε!
http://www.notioanatolika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου