Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ



Μας έχουν κατηγορήσει ότι είμαστε προγονόπληκτοι. Ότι εμείς οι νεοέλληνες ακουμπάμε στην προγονική μας δόξα για να νοιώσουμε σπουδαίοι. Ότι είμαστε άχρηστοι γι’ αυτό και αναφερόμαστε συνεχώς στον Αριστοτέλη , στον Πλάτωνα, στον Πυθαγόρα γιατί η σύγχρονη Ελλάδα έχει πλέον παρακμάσει.
Μας έχουν κατηγορήσει ότι είμαστε ανίκανοι να δημιουργήσουμε κάτι σπουδαίο, είμαστε ανίκανοι να δουλέψουμε για να θρέψουμε τους εαυτούς  μας και τα παιδιά μας, ότι καταντήσαμε ζητιάνοι και κοντεύει να καταστραφεί η Ευρώπη επειδή μας δανείζει συνεχώς.

Δεν θα μιλήσω για άλλους λαούς που τρέφονται με δανεικά, ούτε για το παγκόσμιο σύστημα που θέλει σκλάβους όλους τους λαούς, θα πω για το χρέος της καλής μας Γερμανίας. Γι' αυτούς που είναι περήφανοι για τη γερμανική καταγωγή τους και πρέπει εμείς οι 'Έλληνες να σκάσουμε και να μην μιλάμε για τις περασμένες δόξες μας. Είναι ντροπή να θαυμάζουμε τους προγόνους μας. Είναι αίσχος , είναι ρατσισμός, είναι αναξιοπρέπεια.
Για το ένδοξο παρελθόν τους πρέπει να μιλάνε μόνο οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί, κι εκείνοι που αποδομούν προσωπικότητες με βασανιστήρια μέσα στις φυλακές τους κι εκείνοι που δολοφονούν 300 άτομα, έτσι για πλάκα, κι εκείνοι που είχαν πανηγύρια και γιορτές έξω από παραδοσιακούς φούρνους της Γερμανίας και της Πολωνίας και που έμειναν αθάνατες στους αιώνες , κι εκείνοι που μέσα από τα σκοτεινά γραφεία τους παραχαράττουν ιστορικά γεγονότα, σύνορα, συνειδήσεις.
Ναι, μόνο αυτοί, οι σωτήρες της ανθρωπότητας, έχουν δικαίωμα να μιλούν για τα παρελθοντικά τους κατορθώματα ! Οι 'Έλληνες με χρέος 320 δις έχουν καταστρέψει την οικονομία του πλανήτη ! Γι' αυτό πρέπει να σκάσουν και να μην μιλάνε για περασμένα μεγαλεία.


ΣΤΟ 260% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;
Σε μια απίστευτη καταγγελία, προέβη ο γερμανός καθηγητής Οικονομικών Bernd Raffelhueschen στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Freiburg, υποστηρίζει πως η Γερμανία "κρύβει" χρέος συνολικού ύψους €5τρις, το οποίο έχει συσσωρευτεί λόγω των ελλειμμάτων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στα συνταξιοδοτικά ταμεία.
Αν τελικά το επίσημο δημόσιο χρέος της Γερμανίας φτάνει σήμερα τα €2 τρις (75% του ΑΕΠ) τότε βρισκόμαστε εν μέσω συνταρακτικών αποκαλύψεων για το γερμανικό ιμπεριαλισμό ο οποίος επιβάλει προγράμματα εξοντωτικής λιτότητας στις χώρες της ευρωπεριφέρειας!
Στην περίπτωση αυτή το δημόσιο χρέος της Γερμανίας βρίσκεται στο 260% του ΑΕΠ, της σπάζοντας ίσως κάθε ρεκόρ μεταξύ των δυτικών καπιταλιστικών χωρών.



Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το γερμανικό κοινό είναι 90 % κατά της ανάληψης μιας δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας, ένα έθνος που το βλέπουν ως σπάταλο με υπερβολικά μεγάλες κρατικές συντάξεις.


Πρώτα μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο η Πόλεμο Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, είχε δανειστεί χρήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποπληρώσουν τις αποζημιώσεις στις συμμαχικές δυνάμεις της νίκης. Αυτά τα χρήματα εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του κραχ στη Γουόλ Στριτ – με μεγάλο κόστος για τις ΗΠΑ.
Στη συνέχεια, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία δεν πλήρωσε την καταβολή αποζημιώσεων στις χώρες – όπως η Ελλάδα – που είχε εισβάλει.
Σύμφωνα με μια συνθήκη του 1953, το ζήτημα των αποζημιώσεων θα έπρεπε να επανεξεταστεί μετά την επανένωση το 1990. Αλλά ο Ritschl λέει: «Με την εξαίρεση της αποζημίωσης που καταβλήθηκε στους εργάτες-κρατούμενους, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις μετά το 1990 – και δεν πλήρωσε τα δάνεια και το κόστος κατοχής στις χώρες που είχαν καταλάβει κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτε την Ελλάδα αποζημίωσε.
Ο Ritschl καθιστά σαφές και πιστεύει ότι, η οικονομική επιτυχία της Γερμανίας – συναγωνίζονται με την Κίνα να γίνει η πρώτη εξαγωγέας στον κόσμο των βιομηχανικών αγαθών - κατέστη δυνατή μόνο «με την παραίτηση εκτεταμένων πληρωμών χρεών και την παύση των αποζημιώσεων στα θύματα του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου.
Στην Ελλάδα, λέει, «κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι η Γερμανία οφείλει την οικονομική ευημερία της προς τη χάρη των άλλων εθνών»  

 Ο Albrecht Ritschl, καθηγητής στο London School of Economics, έχει «χτυπήσει» τους Γερμανούς για την εχθρική στάση τους προς την αγωνιζόμενη μεσογειακή χώρα, προειδοποιώντας ότι εάν η Γερμανία δεν είναι προσεκτική, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αξιώσεις από το θυμό των Ελλήνων για την μη καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων.
Όμως, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, τον Ιούνιο του  2011, ο Ritschl επισημαίνει ότι, η ίδια η Γερμανία απέτυχε να εξοφλήσει τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου