Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΧΑΪΚΑΛΗ



Το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιωτόπουλου, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αμέσως. ΌΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΧΑΙΚΑΛΗ. Η Έλενα Τζούλη, δικηγόρος του βουλευτή, δεν το είχε πάρει στα χέρια της την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν κάναμε τη συνέντευξη μαζί της, γιατί από την εισαγγελία της το είχαν αρνηθεί, παρότι εμείς την είχαμε ήδη κατεβάσει από το ίντερνετ!

Συμπέρασμα: Κάποιος το διέρρευσε στους δημοσιογράφους!

Άρα, μήπως, τελικά, είχε βάση η ανησυχία και η αγωνία των Καμμένου Χαϊκάλη, να μην καταθέσουν το όνομα από την αρχή στην εισαγγελία, για τον κίνδυνο διαρροής; Ας το κρίνουμε και αυτό μαζί με όσα ακολουθούν.

Το εισαγγελικό πόρισμα έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, όπως ακριβώς θα επιθυμούσε ιδανικά η κυβέρνηση, και χωρίς να γίνουν στοιχειώδεις ενέργειες έρευνας, όπως καταγγέλλουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Μάλιστα, διαβάζοντας κανείς το πόρισμα, καταλαβαίνει ότι οι εισαγγελείς μας επέδειξαν πρωτοφανή καλή προαίρεση απέναντι σε έναν κύριο Αποστολόπουλο, που κατέγραφε τις προσωπικές του συναντήσεις με μηχανισμούς υποκλοπής εικόνας και ήχου, τους οποίους, μάλιστα, τοποθετούσε στους φωταγωγούς των ξενοδοχείων! (Ούτε η ΕΥΠ...)

Και όμως, οι εισαγγελείς μας έδειξαν να πείθονται σε απόλυτο βαθμό από τα λεγόμενα του κυρίου Αποστολόπουλου, κάνοντας υπερβάσεις (για να θυμηθούμε και την ΠΟΛΑΝ) που σίγουρα δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στην κοινή λογική! Για παράδειγμα:

Περίεργο 1
Οι εισαγγελείς μας λένε ότι το γεγονός ότι ο Αποστολόπουλος κατέγραφε τον βουλευτή και μάλιστα είχε προσλάβει και αυτόπτες μάρτυρες για να τους παρακολουθούν, αποδεικνύει ότι δεν είχε πρόθεση να τον δωροδοκήσει!

ΑΛΗΘΕΙΑ; ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ; Ας σκεφτούμε λογικά και όχι μιντιακά.

ΕΣΥ αν ήσουν αρκετά λαμόγιο για να αποφασίσεις να λαδώσεις ένα βουλευτή... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ; Για να τον έχεις στο χέρι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ; Και ειδικά, για όταν μπορεί να σου φανεί χρήσιμος;

Όμως, εδώ γεννιούνται και άλλα προβλήματα από αυτή την εισαγγελική λογική. Από αύριο, όλοι οι έμποροι ναρκωτικών μπορούν να έχουν μαζί τους μια κρυφή κάμερα. Αν δεν τους πιάσει κανείς (και πουλήσουν όλα τα ναρκωτικά τους στα παιδιά μας έξω από τα σχολεία), όλα μέλι γάλα. Αν τυχόν τους πιάσει η αστυνομία, θα λένε:

«Κοίτα, κύριε αστυφύλακα, έχω κάμερα, άρα σύμφωνα με τους εισαγγελείς μας δεν είχα σκοπό να πουλήσω ναρκωτικά! Το μόνο που ήθελα ήταν να αποδείξω ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν κανένα δισταγμό να αγοράσουν πρέζα και κόκα. Για το καλό των οικογενειών τους το έκανα»!

Και θα φεύγουν ατιμώρητοι! Σας ακούγεται βλακώδες το παραπάνω επιχείρημα; Αυτό ακριβώς μας είπαν όλα τα δελτία ειδήσεων και μας τα παρουσίασαν και ως λογικά!!! Έτσι είναι σήμερα έξω ο Αποστολόπουλος. Αυτός είναι ο βασικός του ισχυρισμός, που έγινε δεκτός!


Περίεργο 2

Οι εισαγγελείς μας δέχθηκαν ως αληθή τον ισχυρισμό του Αποστολόπουλου ότι πήγε στο Athens Plaza και έβαλε μηχανισμό καταγραφής στον ανιχνευτή φωτιάς (στο ταβάνι της οροφής)!

Και κάτω από το τραπέζι και στο ταβάνι (χρησιμοποιώντας σκάλα, προφανώς) και από το πλάι (έχοντας βάλει «δικούς του ανθρώπους» να παρακολουθούν) ο Αποστολόπουλος είχε «παγιδεύσει» τη συνομιλία με τον Χαϊκάλη. Μέσα στο Athens Plaza. Έχουν πάει ποτέ οι εισαγγελείς μας στο Athens Plaza; Έχουν προσπαθήσει ποτέ να πάρουν σκάλα και να τοποθετήσουν μηχανισμό καταγραφής στο ταβάνι ενός ξενοδοχείου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους ανθρώπους του ξενοδοχείου;
Αν, στα σοβαρά, πίστεψαν αυτό το πράγμα οι εισαγγελείς μας, σημαίνει ότι όταν του πήραν κατάθεση, είδαν στα μάτια του... τον Spiderman! Περίεργο να τον είδαν....


Περίεργο 3

Θέλει κάποιος να αποδείξει στον Καμμένο ότι ο βουλευτής του τα παίρνει, και δεν αρκεί για αυτή τη δουλειά ένα κασσετοφωνάκι;

Ο βουλευτής τον καταγράφει με την πρόθεση (και την εκπεφρασμένη διάθεση) να προβληθεί αυτό το υλικό δημόσια. Από την πρώτη στιγμή, μαζί με τον Καμμένο, ο Χαϊκάλης φωνάζει ότι επιθυμεί τη δημόσια προβολή του υλικού και ζητά την άδεια του εισαγγελέα για αυτό. Αυτός είναι ο σκοπός του εξαρχής. Για αυτό θέλει και την εικόνα. Ο άλλος γιατί ακριβώς ήθελε την εικόνα; Ετοιμαζόταν και εκείνος για δημόσια προβολή; Και γιατί χρειαζόταν μάρτυρες; Για να τους προσκομίσει και εκείνους στον Καμμένο;

Δεν το σκέφτηκαν έτσι οι εισαγγελείς μας; Περίεργο.

Περίεργο 4

Για ποιον ακριβώς λόγο ο Αποστολόπουλος έγραφε τον Χαϊκάλη;

Για να δείξει στον Καμμένο ότι έχει ανήθικους βουλευτές. Και πότε ακριβώς θα του το έλεγε, λοιπόν; Είχε ήδη «ντιλάρει» με τον βουλευτή και το είχε το ντιλ και στην κάμερα, όπως διαπίστωσαν οι εισαγγελείς. Εφόσον, λοιπόν, δεν είχε σκοπό να δώσει ποτέ τα λεφτά στον Χαϊκάλη, μιας και δεν τα είχε, όπως και ο ίδιος καταθέτει, η «αποστολή εξετελέσθη» με απόλυτη επιτυχία. ΕΊΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Γιατί, λοιπόν, δεν το έδειξε ΠΟΤΕ αυτό το υλικό στον Καμμένο; Τι περίμενε; ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ Η 3Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ;

Αλήθεια, οι εισαγγελείς δεν είχαν αυτή την απορία απέναντι στο βασικό ισχυρισμό του Αποστολόπουλου; Περίεργο.

Περίεργο 5

Τελικά, ποιανού τα συμφέροντα πήγε να εξυπηρετήσει ο Αποστολόπουλος με το καταγραφέν υλικό που απέκτησε;

Του Καμμένου σίγουρα όχι, αφού αποδεδειγμένα δεν του το αποκάλυψε ποτέ! Θυμηθείτε ότι είχε περάσει η πρώτη ψηφοφορία. Πότε ακριβώς θα του το έλεγε; Άρα, με το καταγραφέν υλικό ποιανού τα συμφέροντα θα εξυπηρετούσε, τελικά; Ή ο Αποστολόπουλος είναι ένας τύπος, που στήνει κρυφές κάμερες στους εξαερισμούς ξενοδοχείων, αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική του κασσετοθήκη; Τέτοιες μεθόδους καταγραφής μόνο οι πράκτορες χρησιμοποιούν. Στα σοβαρά, έγινες πιστευτός αυτός ο ισχυρισμός; Μα, αυτό είναι προκλητικά περίεργο.

Περίεργο 6

Γιατί ΟΧΙ στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου;

Όμως, καθώς ζούμε στη χώρα που οι βουλευτές της νομοθέτησαν να χαρακτηρίζεται η αλήθεια «παράνομη» και να μη λαμβάνεται υπόψιν (!), οι εισαγγελείς μας δεν είχαν καν την απορία να δουν με ποιον μιλούσε ο Αποστολόπουλος εκείνες τις ημέρες! Και ειδικά, με ποιον μίλησε και ακύρωσε το τελευταίο ραντεβού. Μα, στις ποινικές και όχι μόνο υποθέσεις, η άρση τηλεφωνικού απορρήτου γίνεται σε πολύ πιο απλές περιπτώσεις. ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΧΙ;;; Και αυτό προκλητικά περίεργο.

Περίεργο 7

Σύμφωνα με το άρθρο 159Α του Ποινικού Κώδικα, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε απόπειρα δωροδοκίας. Εδώ έχουμε τετελεσμένη δωροδοκία!

Γιατί η δωροδοκία πολιτειακού και πολιτικού αξιωματούχου (βουλευτής) θεωρείται τόσο σημαντικό αδίκημα, που ακόμη και οι προπαρασκευαστικές πράξεις (το να υπόσχεσαι και μόνον χρήματα χωρίς να τα δίνεις!) τιμωρούνται ακριβώς όπως και η τέλεση του αδικήματος (σαν να τον πλήρωσε κιόλας!) Αυτό λέει ο νόμος:

Άρθρο 159Α
Δωροδοκία πολιτειακών και πολιτικών αξιωματούχων
1. Με τις ποινές του προηγούμενου άρθρου τιμωρείται όποιος υπόσχεται ή παρέχει οποιασδήποτε φύσης αθέμιτα ωφελήματα, άμεσα ή μέσω τρίτου, στα αναφερόμενα στο ίδιο άρθρο πρόσωπα, για τους εαυτούς τους ή για άλλον, για τους σκοπούς που αναφέρονται αντίστοιχα εκεί.

Όμως, οι εισαγγελείς μας πίστεψαν ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου και άρα δεν χρειάστηκε –έτσι έκριναν- να ενεργοποιηθεί το ανωτέρω άρθρο. Περίεργο...

Περίεργο 8

Οι εισαγγελείς μας, δηλαδή, θέλουν να μας πουν ότι μεταξύ ενός βουλευτή (που πάει συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του κόμματός του και καταγγέλλει το γεγονός στην εισαγγελία και συνεχίζει τις καταγραφές εν γνώσει των εισαγγελέων) και ενός απίθανου τύπου (που βάζει κρυφές κάμερες στα ταβάνια των ξενοδοχείων, χωρίς να ενημερώσει κανέναν νωρίτερα!!!) κρίνουν ως αξιόπιστο τον δεύτερο και ταυτίζονται με την υπερασπιστική του γραμμή κατά 100%!!! Με τον απίθανο τύπο! Τόσο απόλυτα, που δεν τον ελέγχουν καν ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

Πως είναι δυνατόν; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;;;;;;

ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ


ΠΗΓΗ : ΤΟ ΧΩΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου