Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗΠριν καιρό, σε κάποιο νήμα που δεν θυμάμαι, είχα γράψει πως η ζωή στον πλανήτη μας προήλθε από το σύμπαν.
Είχα πει επίσης πως όταν δημιουργήθηκαν οι ''ζώντες'' , οι συνθήκες στη γη ήταν ακατάλληλες.
Κάποιοι αμφισβήτησαν τα λεγόμενά μου και είπα πως δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.
Χτες ασχολήθηκα με το αρχείο μου και βρήκα τελικώς μερικά σπουδαία πράγματα.ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
«ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» ΕΝΟΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ


ΤΗΣ ΛΑΛΙΝΑΣ ΦΑΦΟΥΤΗ


ΛΟΝΔΙΝΟ

Η θεωρία ότι τα δομικά υλικά της ζωής ήρθαν στη Γη από το Διάστημα φαίνεται να ενισχύεται από τη χημική ανάλυση ενός μετεωρίτη που έχει ανακαλυφθεί στην Ανταρκτική. Ο μετεωρίτης Grave Nunataks 95229 αποδεικνύεται πλούσιος σε αμμωνία, και κατ’ επέκταση σε άζωτο, στοιχείο που αποτελεί τη βάση των πρωτεϊνών και του DNA και θεωρείται απαραίτητο συστατικό της ζωής με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα.

Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Proceedings of the National Academy of Sciences» και διεξήχθη από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνας και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρους, βασίζεται στην ανάλυση ενός δείγματος περίπου 4 γραμμαρίων σκόνης το οποίο εμφανίζει υψηλή περιεκτικότητα σε αμμωνία και υδρογονάνθρακες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μετεωρίτες σαν αυτόν θα μπορούσαν να έχουν πέσει σε αφθονία στη Γη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια φέρνοντας στο περιβάλλον του νεαρού πλανήτη τα στοιχεία που ήταν απαραίτητα για να σχηματιστεί η ζωή. «Η μελέτη μας δείχνει ότι την εποχή εκείνη υπήρχαν στο Διάστημα αστεροειδείς οι οποίοι, αν διαλύονταν και γίνονταν μετεωρίτες, θα μπορούσαν να «ραντίσουν» τη Γη με ένα ελκυστικό μείγμα συστατικών, μεταξύ των οποίων μεγάλες ποσότητες αμμωνίας» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Σάντρα Πιτσαρέλο .

Η θεωρία ότι ο πλανήτης μας «ενισχύθηκε» με συστατικά τα οποία μεταφέρθηκαν από κάποιον κομήτη ή αστεροειδή από άλλες περιοχές του Διαστήματος στηρίζεται στο γεγονός ότι οι επιστήμονες πιστεύουν πως, την εποχή που υπολογίζεται ότι εμφανίστηκε η ζωή, η Γη ακόμη σχηματιζόταν και ορισμένες βασικές χημικές ενώσεις θα πρέπει να έλειπαν από το περιβάλλον της.

Ο εντοπισμός του αζώτου στον μετεωρίτη της Ανταρκτικής θεωρείται σημαντική ένδειξη υπέρ αυτής της θεωρίας. «Ένα από τα προβλήματα με την βιολογία της νεαρής Γης είναι ότι για να συντελεστούν όλες αυτές οι προβιολογικές διεργασίες απαιτείται άφθονο άζωτο, δηλαδή αμμωνία» εξήγησε μιλώντας στο BBC η Καρολάιν Σμιθ, επιστήμονας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου η οποία ειδικεύεται στη μελέτη των μετεωριτών. «Πολλά στοιχεία ωστόσο δείχνουν ότι η αμμωνία δεν υπήρχε σε αφθονία στη νεαρή Γη. Πού βρέθηκε λοιπόν;»


ΕΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;

Θ. ΛΑΪΝΑΣ
 
Η άκρως τοξική φορμαλδεΰδη ίσως "γέννησε" τα δομικά υλικά της ζωής

Λονδίνο 

Νέα πειράματα φωτίζουν τις χημικές διεργασίες που έγιναν στο διάστημα και οδήγησαν στην εμφάνιση της ζωής στην Γη

Η φορμαλδεϋδη, η οποία είναι εξαιρετικά τοξική για τον άνθρωπο,μπορεί να βοήθησε στην δημιουργία της ζωής στη Γη. Αυτό προέκυψε από μια νέα έρευνα σχετικά με τις συνθήκες εμφάνισης της ζωής στον πλανήτη μας. Σύμφωνα με την έρευνα η φορμαλδεΰδη μπορεί να βοήθησε στην δημιουργία των οργανικών ενώσεων που αποτελούν τα δομικά υλικά της ζωής.

Τα οργανικά μόρια που περιέχουν άνθρακα και είναι η βάση όλων των μορφών ζωής στην Γη υπάρχουν σε στερεά μορφή σε αστεροειδείς και κομήτες. Οι επιστήμονες επί πολλά έτη προσπαθούν να ανακαλύψουν πως δημιουργήθηκαν αυτά τα "υλικά" χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα βρει κάποια στοιχεία.
Η φορμαλδεΰδη που περιέχει άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο είναι ένα μόριο που βρίσκεται διάσπαρτο στο ηλιακό μας σύστημα. Επιστήμονες του Γεωφυσικού Εργαστηρίου του Ινστιτούτου Επιστημών Carnegie στην Ουάσιγκτον υποστηρίζουν ότι μπορεί τελικά η φορμαλδεΰδη να συμμετείχε στην δημιουργία αυτών των υλικών όταν το ηλιακό μας σύστημα ήταν ακόμη σε νηπιακό στάδιο ύπαρξης.


Το πείραμα
«Μπορεί να οφείλουμε την ύπαρξη μας στην διαστημική φορμαλδεΰδη γεγονός που θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει και ολίγον ειρωνικό με δεδομένο ότι η φορμαλδεΰδη αποτελεί δηλητήριο για την ζωή στην Γη» δήλωσε στον δικτυακό τόπο LiveScience. com ο Τζορτζ Κόντι, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Οι ερευνητές μελέτησαν τα αρχαιότερα είδη μετεωριτών, τους επονομαζόμενους ανθρακούχους χονδρίτες, υπολείμματα των οποίων έχουν βρεθεί και στη Γη και για τους οποίους γνωρίζουμε ότι σχηματίστηκαν μαζί με τους πλανήτες πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Οι μετεωρίτες αυτοί περιείχαν τις οργανικές ενώσεις που θεωρούνται τα δομικά υλικά της ζωής. Οι ερευνητές προσπάθησαν να βρουν στοιχεία για την προέλευση αυτών των υλικών.

Θέλοντας να δοκιμάσουν αν η φορμαλδεΰδη μπορεί να έπαιξε ρόλο στην δημιουργία αυτών των οργανικών ενώσεων οι ερευνητές σχεδίασαν μια χημική αντίδραση η οποία θεωρητικώς θα οδηγούσε στην δημιουργία των δομικών υλικών της ζωής. Χρησιμοποίησαν την φορμαλδεΰδη ως αρχικό συστατικό της αντίδρασης και περίμεναν να δουν τα αποτέλεσματα της.

Όπως διαπίστωσαν οι οργανικές ενώσεις που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο ήταν πανομοιότυπες με εκείνες που υπάρχουν στους ανθρακούχους χονδρίτες. Οι ερευνητές εκτιμούν πλέον βάσιμα ότι μια τέτοια χημική αντίδραση μπορεί να συνέβη και κατά την διάρκεια μορφοποίησης του ηλιακού μας συστήματος και έτσι να προέκυψαν τα υλικά που με την σειρά τους δημιούργησαν την ζωή.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ

Δομικά στοιχεία της ζωής σε μετεωρίτες
Νουκλεοτίδια που εντοπίσθηκαν σε 12 μετεωρίτες ενισχύουν τη θεωρία ότι η ζωή ήρθε στη Γη από το Διάστημα


Τα δομικά συστατικά της ζωής ίσως έφθασαν στη Γη από το Διάστημα, όπως δείχνουν αναλύσεις σε μετεωρίτες σαν αυτόν του Μέρτσινσον (στη φωτογραφία)

Ουάσινγκτον 


Νέα χημική ανάλυση σε 12 μετεωρίτες δείχνει να ενισχύει τη θεωρία ότι οι δομικοί λίθοι της ζωής έπεσαν στη Γη από τον ουρανό: οι ερευνητές ανίχνευσαν νουκλεοτίδια, τα μόρια από τα οποία συναρμολογείται η διπλή έλικα του DNA.
Ανάλογοι ισχυρισμοί εμφανίζονται κατά καιρούς στην επιστημονική βιβλιογραφία από τη δεκαετία του 1960. Πάντα όμως γίνονταν δεκτοί με σκεπτικισμό, καθώς πάντα υπήρχε πιθανότητα να είχαν μολυνθεί τα δείγματα από το DNA γήινων οργανισμών.
Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο στo «Proceedings of the National Academy of Sciences», μοιάζει τώρα να αποκλείει το ενδεχόμενο μόλυνσης: εκτός από τα νουκλεοτίδια που υπάρχουν και στη Γη, η έρευνα ανίχνευσε και άλλα μόρια, τα οποία έχουν παρόμοια δομή αλλά όμως ουδέποτε έχουν ανακαλυφθεί στο έδαφος του πλανήτη.

«Καθαρά» στοιχεία


«Αυτό είναι ένα επιχείρημα κατά της ιδέας ότι κάποιος φτερνίστηκε πάνω στους μετεωρίτες» σχολίασε στο περιοδικό Time o Μάικλ Κάλαχαν, αστροβιολόγος της NASA και επικεφαλής της μελέτης.
Επιπλέον, οι ερευνητές έδειξαν με εργαστηριακά πειράματα ότι τα νουκλεοτίδια των μετεωριτών είναι δυνατό να προκύψουν αυθόρμητα από χημικές αντιδράσεις της αμμωνίας με το νερό και το υδροκυάνιο.
Με άλλα λόγια, τα νουκλεοτίδια που περιείχαν οι μετεωρίτες πρέπει να σχηματίστηκαν στο Διάστημα.
«Θα ήταν τρομερή σύμπτωση να παράγουν τα εργαστηριακά πειράματα τα ίδια πράγματα που βρήκαμε στους μετεωρίτες» σχολίασε o Κάλαχαν στην Washington Post.

Νουκλεοτίδια και άλλα βιομόρια ανιχνεύτηκαν στους 11 από τους 12 μετεωρίτες που εξετάστηκαν -οι περισσότεροι προέρχονταν από έρημες τοποθεσίες της Ανταρκτικής. Δείγματα χώματος και πάγου από τις περιοχές αυτές δεν βρέθηκαν να περιέχουν τα «εξωτικά» νουκλεοτίδια που περιείχαν οι διαστημικοί βράχοι.


Εξωτικά νουκλεοτίδια
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο από τους μετεωρίτες, με τις ονομασίες Murchison και Lonewolf Nunataks 94102, οι οποίοι περιείχαν νουκλεοτίδια που δεν είχαν ξαναδεί οι ερευνητές. Περιείχαν επίσης αδενίνη και γουανίνη, δύο από τα τέσσερα χημικά «γράμματα» στον κώδικα του DNA (τα δύο άλλα είναι η θυμίνη και η κυτοσίνη).
Η έρευνα δεν εξετάζει καθόλου τη θεωρία της πανσπερμίας, μια (όχι και τόσο τρελή) θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι πρώτοι οργανισμοί στη Γη προήλθαν από κομήτες και μετεωρίτες.

Δείχνει όμως να ενισχύει τη θεωρία ότι η πρώτη ζωή στη Γη σχηματίστηκε με εξωγήινους δομικούς λίθους.
Όπως γράφουν οι ερευνητές, «οι μετεωρίτες ενδέχεται να χρησίμευσαν ως το μοριακό κιτ που προσέφερε τα απαραίτητα συστατικά για την προέλευση της ζωής στη Γη, πιθανώς και αλλού».


Στους αστεροειδείς το χημικό εργοστάσιο της ζωής; Ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορούσαν να συνθέτουν βασικές γενετικές ενώσεις

ΤΗΣ ΛΑΛΙΝΑΣ ΦΑΦΟΥΤΗ

Άμστερνταμ 

Η ανάλυση δειγμάτων του μετεωρίτη του Μέρτσινσον έχει αποκαλύψει, μεταξύ άλλων, την παρουσία αμινοξέων, βασικών συστατικών για τη ζωή.

Το ερώτημα αν τα δομικά υλικά της ζωής έφθασαν στη Γη από το Σύμπαν «βασανίζει» εδώ και πολύ καιρό τους επιστήμονες. Βασικές ζωτικές οργανικές ενώσεις έχουν εντοπιστεί σε κάποιους μετεωρίτες που έχουν φθάσει ως εμάς από το Διάστημα. Τώρα μια καινούργια έρευνα δείχνει για πρώτη φορά πώς ένας αστεροειδής μπορεί να συνθέσει τα συστατικά που είναι απαραίτητα για τη ζωή _ ικανότητα την οποία δεν διαθέτει ο πλανήτης μας.
Ο εν λόγω αστεροειδής «έστειλε» ένα τμήμα του στη Γη στις 28 Σεπτεμβρίου του 1969 _ έναν μετεωρίτη ο οποίος προσγειώθηκε έξω από το χωριό Μέρτσισον στη Βικτόρια της Αυστραλίας και αποτελεί «δείγμα» του πώς ήταν το ηλιακό μας σύστημα κατά τον σχηματισμό του Ηλιου πριν από 4,6 δισ. χρόνια.

Ο μετεωρίτης του Μέρτσισον εξελίχθηκε αμέσως σε ένα από τα δημοφιλέστερα αντικείμενα μελέτης επειδή τα περισσότερα κομμάτια του _ συνολικά περίπου 100 κιλά υλικού _ συνελέγησαν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην «μολυνθούν» ιδιαίτερα από γήινα συστατικά. Αν και στο παρελθόν κάποιες αναλύσεις του είχαν αμφισβητηθεί, πρόσφατες μετρήσεις με πιο εξελιγμένα όργανα έδειξαν ότι περιέχει πληθώρα «πολύτιμων» για τις επιστημονικές έρευνες υλικών, με πρώτα τα αμινοξέα και κάποια άλλα «συστατικά» που βρίσκονται στο γενετικό μας υλικό.


Χημικό μυστήριο

 
Η παρουσία των συστατικών αυτών στον Μέρτσισον αλλά και σε άλλους μετεωρίτες συνιστά ένδειξη ότι, αντίθετα με την άλλοτε κρατούσα άποψη, η οργανική χημεία δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πλανήτη μας αλλά είναι διαδεδομένη στο Σύμπαν. Συνιστά επίσης ένα σημαντικό τεκμήριο υπέρ της θεωρίας που υποστηρίζει ότι τα μόρια που είναι απαραίτητα για να γεννηθεί η ζωή ίσως δεν παρήχθησαν στη Γη αλλά έφθασαν εδώ από το Διάστημα.
Αν όμως συνέβη κάτι τέτοιο, πού και πώς σχηματίστηκαν αρχικά αυτά τα μόρια; Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Τούσια του Βιτέρμπο της Ιταλίας με επικεφαλής τον Ραφαέλο Σαλαντίνο υποστηρίζει ότι μια πιθανή «πηγή» της γέννησής τους υπήρξε το εσωτερικό των μετεωριτών που διαλύθηκαν κατά τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματος. Σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Origins of Life and Evolution of Biospheres» εξηγούν πώς μπορεί να συνέβη αυτό.


Παραγωγή μεταβολικών και γενετικών χημικών

Οι ειδικοί σκέφτηκαν ότι μια απλή χημική ουσία που υπάρχει στο Διάστημα, το φορμαμίδιο, μπορεί να μετατραπεί σε πολλά βιολογικά μόρια, γι’ αυτό αποφάσισαν να τη «δοκιμάσουν». Πήραν 1 γραμμάριο του μετεωρίτη του Μέρτσινσον, το έτριψαν σε λεπτή σκόνη και απομάκρυναν από αυτό όλα τα οργανικά συστατικά αφήνοντας μόνο τα ανόργανα. Πρόσθεσαν λίγο φορμαμίδιο και ζέσταναν το μείγμα στους 140 βαθμούς Κελσίου για 48 ώρες.
Η αντίδραση παρήγαγε νουκλεΐκά οξέα, τα οποία αποτελούν τα βασικά δομικά υλικά του DNA και του RNA, ένα αμινοξύ, τη γλυκίνη, καρβοξυλικά οξέα και μια πρόδρομη ένωση σακχάρου. Αυτό, υποστηρίζει ο κ. Σαλαντίνο, δείχνει ότι ο αστεροειδής από τον οποίο προήλθε ο μετεωρίτης υπήρξε ένα πραγματικό «χημικό εργοστάσιο».

Το εύρημα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από την επιστημονική κοινότητα. Τα ανόργανα συστατικά του μετεωρίτη φαίνεται να επιδεικνύουν τη σπάνια ικανότητα να παράγουν ταυτόχρονα μεταβολικές και γενετικές χημικές ενώσεις, χαρακτηριστικό το οποίο απουσιάζει από τα ανόργανα συστατικά της Γης. Επιπλέον οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έχουν την ιδιότητα να σταθεροποιούν το RNA, το οποίο θεωρείται από πολλούς ότι αποτέλεσε το γενετικό υλικό της αρχέγονης ζωής. «Αν ο αστεροειδής μπορούσε να συνθέσει RNA, μπορούσε και να το σταθεροποιήσει» τόνισε ο κ. Σαλαντίνο.

Είμαστε...εξωγήινοι, υποστηρίζει η NASA
Ευρήματα σε μετεωρίτες δείχνουν ότι η ζωή ήρθε από το Διάστημα
Όπως φαίνεται είναι πολύ πιθανό η ζωή να έφτασε στη Γη από το Διάστημα


Λονδίνο 

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες της NASA δείχνει ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τα δομικά υλικά για την εμφάνιση και ανάπτυξη της ζωής στην Γη να μην δημιουργήθηκαν εντός του πλανήτη μας αλλά να έφτασαν εδώ από το Διάστημα με όχημα κάποιο μετεωρίτη, κομήτη ή αστεροειδή.

Αναζητώντας την ζωή


Οι ερευνητές μελέτησαν 12 μετεωρίτες οι οποίοι δημιουργήθηκαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν τελικά πέσουν στη Γη. Η χημική ανάλυση των μετεωριτών αποκάλυψε ότι είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα ο οποίος ως γνωστόν αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της ζωής.
Οι αναλύσεις και τα πειράματα απέδειξαν στη συνέχεια ότι η παρουσία του άνθρακα και άλλων χημικών ουσιών που σχετίζονται με τη δημιουργία της ζωής στους μετεωρίτες υπήρχε σε αυτούς ανέκαθεν και δεν σχετιζόταν με την είσοδο τους στο γήινο περιβάλλον και με τυχόν μετέπειτα «νόθευση» του περιεχομένου τους.
Η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες που επίσης έχουν υποδείξει την παρουσία δομικών υλικών της ζωής (π.χ αμινοξέα) σε μετεωρίτες που έπεσαν στην Γη και να ενισχύσει έτσι τη θεωρία ότι οι ρίζες μας είναι...εξωγήινες.

Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζονται στην επιθεώρηση
Proceedings of the National Academy of Sciences.
ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ SCIENCE, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2011, 13:21


Η Σύντηξη στο Σύμπαν: 
Είμαστε όλοι αστρόσκονη. Γένεση πυρήνων στα αστέρια

Η εικόνα δημοσιεύεται με την άδεια του Mark Tiele Westra Ο Henri Boffin και ο Douglas Pierce-Price από την ESO, στο Garching της Γερμανίας ερευνούν την ουράνια καταγωγή μας.

Την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε τα αστέρια κατά τη διάρκεια ενός βραδινού περιπάτου, θα έπρεπε να αφιερώστε μερικές γλυκές σκέψεις γι’ αυτές τις λαμπερές μπάλες που περιφέρονται σιωπηλά στο τεράστιο Σύμπαν. Γιατί βλέπετε κατά κάποια έννοια τους προγόνους σας: οι άνθρωποι και όλοι οι άλλοι ζωντανοί οργανισμοί πάνω στη Γη – και η Γη η ίδια –είναι παιδιά των αστεριών! Τα περισσότερα από τα στοιχεία που μας αποτελούν ή μας επιτρέπουν να ζήσουμε – ο άνθρακας, το οξυγόνο, το άζωτο και πολλά άλλα – δημιουργήθηκαν στα αστέρια. Ακόμη και το φθόριο που κάνει τα δόντια μας δυνατά!

«Επιπλέον, η επιστήμη μάς φέρνει πιο κοντά, καταρρίπτει τα σύνορα και τις διακρίσεις διότι μας διδάσκει ότι είμαστε φτιαγμένοι όλοι από το ίδιο υλικό, από αστρόσκονη.
Κριστόφ Γκαλφάρ,γάλλος αστροφυσικός, ο πιο αναγνωρίσιμος μαθητής του Στίβεν Χόκινγκ

Επιστήμονας της NASA ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ίχνη ζωής σε ένα μετεωρίτη

Ο Richard Hoover, ένας βραβευμένος αστροβιολόγος της NASA, δημοσίευσε τα συμπεράσματα μιας έρευνας που κράτησε εννέα χρόνια και στην οποία καταλήγει στο εξής: κάποιες ίνες και άλλα χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο εσωτερικό τριών δειγμάτων από μια σπάνια κατηγορία μετεωριτών, φαίνεται να είναι απολιθώματα μιας μορφής ζωής που μοιάζει αρκετά με το κυανοβακτήριο. Η χημική ανάλυση, υποστηρίζει ο Hoover, δεν εμφανίζει ενδείξεις ότι τα απολιθώματα είναι οργανισμοί που διείσδυσαν στους μετεωρίτες αφού αυτοί έφτασαν στη Γη.

Η εννιάχρονη έρευνα του έγινε σε απομακρυσμένες περιοχές της γης στις οποίες έχουν πέσει μετεωρίτες, από την Ανταρκτική έως την Σιβηρία. Προϋπόθεση ήταν τα κομμάτια από τους μετεωρίτες να είχαν παραμείνει στο σημείο της πτώσης.

Τα κομμάτια που συνέλεξε μετά από ενδελεχή έλεγχο που έκανε με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης, ανακάλυψε ότι έχουν ένα είδος βακτηρίου το οποίο δεν είναι γνωστό μέχρι τώρα.
Ο Hoover θεωρεί ότι αυτά τα βακτήρια θα μπορέσουν να δώσουν αρκετές απαντήσεις σε άλυτα ερωτήματα που υπάρχουν, ίσως και στη δημιουργία της ζωής.
Εάν η ανάλυση και ερμηνεία του Hoover μπορέσει να φτάσει στον έλεγχο από άλλους ειδικούς, τότε το έργο του θα μπορούσε να επηρεάσει έντονα τις μακροχρόνιες συζητήσεις πάνω στην προέλευση της επίγειας ζωής καθώς και το αν υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν. Το μεγάλο συμπέρασμα, φυσικά, θα ήταν ότι η ζωή είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο – μια ιδέα που είναι γνωστή ως πανσπερμίας – οπότε η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη θα μπορούσε να οφείλεται σε μια μετανάστευση από αλλού . Και φυσικά υπάρχει ακόμα το μεγάλο ερώτημα από πού και πώς ξεκίνησαν όλα.

Το αποτέλεσμα της μελέτης αυτής το δημοσίευσε στο περιοδικό Journal of Cosmology και το ανέλυσε σε ένα επιστημονικό φόρουμ. Φυσικά αρκετοί επιστήμονες έχουν αρχίσει να μελετούν τα όσα υποστηρίζει ο αστροβιολόγος της NASA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου