Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ




Ο Νόμος 3869/2010 που υποστηρίζει τις υπερχρεωμένες οικογένειες και προστατεύει την Α’ κατοικία, υπήρξε πραγματικό σωσίβιο για ανθρώπους που πήραν δάνεια και σήμερα λόγω κρίσης πνίγονται από την αχαρακτήριστη συμπεριφορά των Τραπεζών.

 Είναι γεγονός πως οι Τράπεζες παρανόμησαν αφού υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους που αποδεικνύουν την καταχρηστική και δόλια συμπεριφορά τους εναντίον των δανειοληπτών γι’ αυτό και πρέπει να τιμωρηθούν αφού καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό και αποκόμισαν αμύθητα πλούτη. Αν το κράτος στο οποίο ζούμε, ήταν ένα κράτος δικαίου, οι έρευνες για την ληστεία των Τραπεζών θα γινόταν αυτεπάγγελτα.
 Οι Εισαγγελείς,  θα ερευνούσαν σε βάθος τις ευθύνες που φέρουν οι ληστρικές αυτές επιχειρήσεις για την κατάντια χιλιάδων οικογενειών που βρίσκονται στο έλεος των Τραπεζών, ξεκινώντας από την πρώην κρατική «ναυαρχίδα» της Εθνικής Τράπεζας, τον ρόλο του διαβόητου Καρατζά, και την κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων. Τρισεκατομμύρια έχει κλέψει από τα ασφαλιστικά ταμεία  αυτή η Τράπεζα που σήμερα παριστάνει την «ιδιωτική» και δεν «νιώθει» την ανάγκη να επιστρέψει ούτε ένα ευρώ από τα κλοπιμαία. 


Χοντρό παιχνίδι επίσης, παίζεται και στους πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας. Πρώτα – πρώτα, ενώ το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ο Άρειος Πάγος,  έχει αποφανθεί πως οι τόκοι των τόκων είναι παράνομοι και καταχρηστικοί και πως μαζί με τα έξοδα και λοιπές άλλες χρεώσεις δεν αποτελούν εκτελεστικό τίτλο, το αυτάκι των Τραπεζών δεν ιδρώνει με τίποτα και προχωρούν παράνομα σε πλειστηριασμούς. Τα εκπλειστηριάσματα τα λυμαίνονται οι «ύαινες» κι αυτοί που τις «ταΐζουν».  Συγκεκριμένα κυκλώματα πλουσίων κερδοσκόπων και τοκογλύφων. Αρπάζουν οι τοκογλύφοι τη μερίδα του λέοντος κι αφήνουν μερικά ψίχουλα και για τους δικαστικούς επιμελητές. 


Άλλο ένα παιχνίδι που παίζεται από τις Τράπεζες εις βάρος των δανειοληπτών είναι το τραγικό και απεχθέστατο κομμάτι των εισπρακτικών εταιρειών που θέλουν να λέγονται (κόσμια) εταιρείες ενημέρωσης. Η αξιοπρέπεια του ατόμου, τα προσωπικά δεδομένα, ακόμα κι αυτό το δικαίωμα τού να είσαι άνθρωπος, δεν παίζουν κανένα ρόλο εδώ. Σε περιόδους κρίσης, τα αρπακτικά είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου. Υπάρχει ένα τρομερό και πανίσχυρο κύκλωμα το οποίο μπορεί και λεηλατεί τους πάντες. Ένα κύκλωμα  που λόγω της μεγάλης λεηλασίας, έχει τη δύναμη να τρομοκρατεί, να εκβιάζει και να στέλνει στο θάνατο τα θύματά του. Οι πολίτες που έχουν την ατυχία να βρεθούν απέναντί του, είναι πραγματικά αβοήθητοι. Κι ενώ υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι που καταδικάζουν αυτές τις αποτρόπαιες συμπεριφορές, υπάρχει κι ένα κράτος στο οποίο οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. 


Γι’  αυτό ο νόμος 3869 του 2010, ο νόμος της Κατσέλη όπως καθιερώθηκε να λέγεται, προστατεύει τους πολίτες από όλες αυτές τις εγκληματικές κακοτοπιές που εφαρμόζονται από τις Τράπεζες. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές από τις χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις που προστάτευσαν οικογένειες που βρίσκονταν σε οικονομική δυσπραγία από τις ληστρικές επιθέσεις όλων αυτών που προανέφερα και τις βρήκα  στη σελίδα Νομικός Οδηγός  http://www.nomikosodigos.info  Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους Δικαστές που εφάρμοσαν το Νόμο με ήθος και διαφάνεια.
































Η Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου