Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ


Έχει κάποιους πολιτικούς στα τηλεπαράθυρα της βλακείας και σκέφτομαι με απέραντη θλίψη… ποιος τους ψηφίζει αυτούς τους γελοίους; Είναι απίστευτοι. Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν. Άνθρωποι που αδυνατούν να αρθρώσουν σωστά μια σκέψη τους.
 

Αυτοί είναι οι πολιτικοί που μας σώζουν από το ναυάγιο της οικονομικής κρίσης. Θεατρίνοι, καθηγητές, γιατροί, σαλτιμπάγκοι, άθλιοι, ανθρωπάκια, ψυχωτικοί.
 

Κοράκια και καρακάξες που ξεφτίλισαν την έννοια του Δικαίου, των σοφών Νόμων, του θεσμού της Πολιτικής, και γκρέμισαν με τα βρωμερά τους ψεύδη και την εγκληματική τους άγνοια την τελευταία ελπίδα που υπήρχε για να σωθεί αυτός ο τόπος.
 

Σκέφτομαι πως οι χειρότεροι ανθέλληνες είναι οι Έλληνες που κατέχουν μια θέση σπουδαιότητας και είναι ανίκανοι να διαχειρισθούν την ευθύνη της.
 

Σκέφτομαι , πως δεν γνωρίζουν ούτε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Γιατί αν την γνώριζαν, θα καταλάβαιναν πως, όχι οι σκληροί και ανελέητοι φόροι που οδηγούν στην απελπισία τους πολίτες, αλλά ο πρωτογενής τομέας, είναι αυτός που στηρίζει την οικονομία και αποτελεί πηγή δύναμης και σταθερότητας σε μια χώρα. Δεν το ξέρουν! Γι' αυτό και κατάστρεψαν τη γεωργία και την κτηνοτροφία του τόπου μας...
 

Σκέφτομαι πως αυτοί οι άνθρωποι δεν διαβάζουν, δεν ξέρουν καν τι σημαίνει οικονομική κρίση και πως τη διαχειρίζεται το κάθε κράτος. Και πως η ηθικοπολιτική, είναι απλά μια λέξη δίχως περιεχόμενο στα λεξικά που κοσμούν τις βιβλιοθήκες τους.
 

Γιατί η Ηθική, εμφανίστηκε στα πρώτα στάδια διαμόρφωσης της ανθρώπινης κοινωνίας και αναπτύχθηκε στην πορεία της αλλαγής των οικονομικών και άλλων κοινωνικών σχέσεων, της προόδου του υλικού και πνευματικού πολιτισμού της ανθρωπότητας.
 

Σκέφτομαι τέλος, κι αυτό είναι το χειρότερο, πως αφού έχουν χάσει κάθε έννοια ηθικής, δεν θα έχουν και την ευθιξία να αυτοκτονήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου