Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ Η' ΠΛΟΥΣΙΟΙ ;

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.
Είμαστε φτωχοί. Τα μεγάλα κεφάλια όμως, γνωρίζουν την αλήθεια, και... γελάνε πίσω από την πλάτη μας !!!


Ιδού λοιπόν : 

Βωξίτης

Είμαστε η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χωρά της ΕΕ.
Ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπιστεί στην κεντρική Μακεδονία και Θράκη. Η μοναδική χωρά της ΕΕ που έχει κοιτάσματα μαγγανίου
Η Λαρκο είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα παράγωγης Νικελίου στην Ευρώπη που βρίσκεται στο υπέδαφος της χώρας μας. 

Σμηκτίτες

Το μεγαλύτερο εύρος των χρήσεων και το επιστημονικό ενδιαφέρον των σμηκτιτων προέρχονται από τις φυσικές και χημικές τους ιδιότητες που δεν επιδεικνύονται από κανένα άλλο φυσικό υλικό. Οι εφαρμογές του είναι η διάθεση των απόβλητων, τα φάρμακα τα καλλυντικά ο καθαρισμός νερού κ.α. η Ελλάδα είναι η δεύτερη χωρά στον κόσμο μετά την Αμερικη στην εξόρυξη των σμηκτιτικών αργίλων.

Ο Μαγνητίτης που εξάγει η χωρά μας καλύπτει το 46% της συνολικής παράγωγης της Ευρώπης. Επίσης είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. 

Θα μπορούσα να γραφώ σελίδες ολόκληρες για τα Στρατηγικά Υλικά, τις Ραδιενεργές Πηγές. το Ραδόνιο, το Οσμιο, τον Χρυσό, το Πετρέλαιο, την Καβάλα, το Παγγαίο, την Κύθνο, το Λουτράκι, την Σουρωτή, Σκρα, Νιγρίτα, Φθιώτιδα, Σέρρες, Μύκονο και πολλές άλλες περιοχές πλούσιες σε κοιτάσματα, ικανά να τροφοδοτήσουν όλο τον κόσμο.

Δεν είναι πιστεύω τυχαίο που φιλοξενούμε στις εκβολές του Νέστου, τη δεύτερη σε μέγεθος αμερικανική βάση (φωνή της Αμερικής), σχεδόν πάνω στα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου που είναι σήμερα ανεκμετάλλευτα. (γιατί άραγε; ) 

Αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο θα μεταφέρονται μέσω αυτού από την Κασπία στη δύση. Οι στρατηγικοί αναλυτές ονομάζουν αυτόν τον κόμβο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ή ΠΥΛΗ.
Μπορείτε ίσως και να αντιληφθείτε γιατί συντηρείται εδώ και χρόνια το άγος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη…

Ο χρυσός της Χαλκιδικής

Από το 600 πΧ. Μέχρι το 1928 εξορύχτηκαν σε όλο τον κόσμο 5 εκατομμύρια χρυσού. Από το 1928 και με την φτηνή μέθοδο του κυανίου, μέχρι το 2004, εξορύχτηκαν 30 εκ. Η εξόρυξη των μεταλλείων της Χαλκιδικής και εφόσον χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος, θα δώσει το χρόνο 5 εκ. χρυσού.
Δηλαδή σε πέντε χρόνια η Ελλάδα θα μπορεί να παράγει περισσότερο χρυσό άπ’ αυτόν που έχει παραχθεί τα τελευταία 3.000 χρόνια!!!

Ο χρυσός μόνο που υπάρχει στο Παγγαίο, στο Κιλκίς και στη Θράκη θα μπορούσε να μας κάνει το πλουσιότερο κράτος στη γη.

Τα Μάρμαρα

Θα πω μόνο, πως αν μας επέτρεπαν οι μεγάλοι μας προστάτες να πουλήσουμε ένα μόνο κυβικό χιλιόμετρο μάρμαρο Πεντέλης, δέκα εκατομμύρια Έλληνες θα κάθονταν δίχως να δουλεύουν επί τριάντα χρόνια!!!

Τελικά, ναι ! Είμαστε οι πιο πλούσιοι φτωχοί στον κόσμο !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου