Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πρέπει να μιλήσουμε γι΄ αυτούς. 


Κάποιοι άνθρωποι που για πρώτη ίσως φορά, ψήφισαν με συνείδηση «κρίνε δικαίως» .




Έτσι ο ανθρωπάκος του Ράιχ, δεν προέβαλε καμιά αντίσταση. Ότι ζητούσε το αφεντικό, ο ανθρωπάκος  πειθήνια  χάριζε την υποταγή του. Έλεγε το αφεντικό «μούγκα», στεκόταν προσοχή ο ανθρωπάκος.  Έλεγε «κάψε», καιγόταν σε λίγο το σύμπαν.  Έλεγε «φώναξε», κι οι πλατείες, οι δρόμοι, και τα καφενεία,  γέμιζαν ουρλιαχτά.
Ναι είχε κάτι απόκοσμο ο ανθρωπάκος του Ράιχ. Σαν εκείνο το μηχανικό ρομπότ του 2050 που θα λειτουργεί με τσιπάκια εκτελώντας διαταγές, δίχως αυτονομία, χωρίς σκέψεις ή συναισθήματα. Ο ανθρωπάκος ήταν υποχείριο και δεν επρόκειτο να αντισταθεί ποτέ.

Έτσι οι πολιτικάντηδες – ναι, ξέρω είναι άσχημη λέξη,  αλλά την επιστρατεύω για να προβάλω εκείνη την κάστα των πολιτικών που έχουν αποδείξει  ότι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του ανθρώπινου γένους – ήταν ήσυχοι για αρκετές δεκαετίες.
Αλλά οι παλινδρομήσεις των προεκλογικών λόγων τους, η αναποτελεσματικότητα των ενεργειών τους και η μεθόδευση των συμφερόντων τους, επέφεραν κρίση στην αξιοπιστία των «καλών προθέσεων» και αμφισβήτηση στην έννοια της Δημοκρατίας και της Ισονομίας.
Και μια καλή μέρα, μια όμορφη Κυριακή, ο ανθρωπάκος ξύπνησε από το λήθαργο, κι έπειτα ξύπνησε κι άλλος, κι άλλος, κι άλλος… Χιλιάδες ανθρωπάκια ξύπνησαν και κατάφεραν για πρώτη φορά να αντισταθούν. Για πρώτη φορά απόκτησαν κοινωνική συνείδηση, μια ιδιότητα του πραγματικού ανθρώπου που εξαρτάται από ιδέες και δόγματα αλλά κυρίως από ανατροφή και εκπαίδευση.

Τα ανθρωπάκια του Ράιχ μεγάλωσαν μέσα σε μια μέρα και μετατράπηκαν σε ανθρώπους με κοινωνική συνείδηση. Σ’  αυτούς τους ανθρώπους απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι οι ήρωές μου. Τους λατρεύω. Είναι οι δικοί μου άνθρωποι.

Είναι  ΠΟΛΛΟΙ.  Βαδίζουν  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.  Είναι οι πραγματικοί  ΈΛΛΗΝΕΣ !!!
ΕΙΝΑΙ ΟΙ  ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ  ΆΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου