Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Πείτε μου ένα πιστευτό λόγο που υπογράψατε τα Μνημόνια και βυθίσατε τη χώρα στην ανεργία και τη φτώχεια. Τα Μνημόνια στοχεύουν απλά στην διασφάλιση του τεράστιου ποσού που δανείστηκε η Ελλάδα.

Πείτε μου ένα πιστευτό λόγο που επιμένετε στους όρους των Μνημονίων και στους κεφαλικούς φόρους όταν γνωρίζετε ότι η διασφάλιση αυτή επιτυγχάνεται,  όχι με βάση τις προσδοκίες μελλοντικών κερδών μιας φανταστικής ανάκαμψης της  οικονομίας,  αλλά με τα υπαρκτά στοιχεία της περιουσίας του Δημοσίου.

Πείτε μου ένα πιστευτό λόγο που παραμυθιάζετε τον λαό για  μια δήθεν ανάπτυξη που θα επιφέρουν τα Μνημόνια,  ενώ ξέρετε πως αν τα Μνημόνια στόχευαν στην ανάκαμψη της οικονομίας  προερχόμενη από την παραγωγή, τον αγροτικό τομέα, τις εγχώριες και ξένες επενδύσεις, τις εξαγωγές, τον τουρισμό κλπ, θα έθεταν  ρήτρες και στόχους με αναπτυξιακούς όρους και αν οι στόχοι δεν ήταν αποτελεσματικοί τότε θα μας δίνονταν νέα μέτρα τόνωσης του επενδυτικού κύκλου.
Πείτε ένα λόγο πιστευτό που υπογράψατε Μνημόνια  που διακατέχονται από νοοτροπία αποεπένδυσης και δεν δίνουν δεκάρα για την εξαθλίωση του λαού. Εξ αιτίας της νοοτροπίας αυτής και της δικής σας αδυναμίας διατυμπανίζει τώρα ο κ. Ρεν πως δεν θ’ αλλάξουν οι όροι των Μνημονίων, όσο τραγικό κι αν είναι το σφάλμα του «πολλαπλασιαστή», όσο εξευτελιστική κι αν είναι η εξαθλίωση των Ελλήνων, όσο δραματικά κι αν είναι τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας. Στα Μνημόνια άλλωστε καταγράφονται ρητά οι απαιτήσεις των Δανειστών μας, ότι το χρέος είναι ανεξάρτητο από την ύφεση που υφίσταται η χώρα.

Γι αυτό είστε δωσίλογοι. Επειδή κατοχυρώσατε τους δανειστές με τις υπογραφές σας,  πως ακόμα κι αν το χρέος είναι «μη βιώσιμο»,  παραμένει εγγυημένο από την περιουσία της Ελλάδας και είναι νομικά απαιτητό ακόμα κι αν η χώρα πτωχεύσει, ακόμα κι αν πεθάνουν όλοι οι Έλληνες ! Γι, αυτό το λόγο οι δανειστές δεν πτοούνται από το «μη βιώσιμο» χρέος μας προς αυτούς.  Γι’ αυτό επιμένουν στην επιδότηση του επιτοκίου κι όχι στο «κούρεμα» του χρέους. Η αδιαφορία τους για την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη της χώρας φαίνεται κι από το «εργαλείο» του αγγλικού δικαίου που αποδεχθήκατε, γιατί το «εργαλείο» αυτό δεν αποσκοπεί στην ανάπτυξη αλλά στην εμπράγματη εξασφάλιση του χρέους ακόμα και με κατάσχεση της Δημόσιας περιουσίας.

Δωσίλογοι βουλευτές, γνωρίζατε πως είχατε να κάνετε με δανειστές κι όχι εταίρους. Γνωρίζατε ότι οι δανειστές είναι ομολογιούχοι κι όχι μέτοχοι. Γνωρίζατε ότι κρατούν στα χέρια τους χρέος κι όχι επενδύσεις. Γνωρίζατε πως δεν μετέχουν στις ζημίες ή στα κέρδη όπως αν ήταν μέτοχοι, δεν αναλαμβάνουν ρίσκο όπως αν ήταν επενδυτές, δεν συνδέουν τα κέρδη τους με τα έσοδα της Ελλάδας, δεν παίρνουν κυμαινόμενο μέρισμα όπως αν ήταν Μεριδιούχοι, αλλά λαμβάνουν σαν Ομολογιούχοι σταθερό επιτόκιο και η εγγύηση των τίτλων τους θα ικανοποιηθεί ακόμα κι αν η Ελλάδα «βαρέσει κανόνι».
Γνωρίζατε πως οι δανειστές που συνέγραψαν τα Μνημόνια που εσείς υπογράψατε, γράφουν παράλληλα στα παλιά τους τα παπούτσια την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, τα έσοδα, τα πετρέλαια, τους πολλαπλασιαστές, τα deals,  την ΑΟΖ, τα stories. Επειδή δεν εξαρτάται το κεφάλαιό τους και τα κέρδη τους από την ανάπτυξη της χώρας μας, αφού υποθηκεύσατε με τα Μνημόνια όλη την ελληνική περιουσία.

Είστε προδότες. Βγάλτε λοιπόν το σκασμό, πείτε μία ελάχιστη συγγνώμη στους Έλληνες, και πετάξτε τα Μνημόνια μακριά από την Ελλάδα. Κι αφού γνωρίζατε όλα όσα προανέφερα, σίγουρα γνωρίζετε και κάτι ακόμα : ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΥΠΟΒΟΣΚΕΙ ΜΙΑ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΙΑ, ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ !
Να το θυμάστε αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου