Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ





Η Ελενα Παναρίτη εργαζόταν στην Παγκόσμια Τράπεζα 

και για τις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε η κυβέρνηση Φουτζιμόρι στο Περού -γνωστές ως "Fujishock". Μεταρρυθμίσεις οι οποίες βύθισαν το Περού σε απερίγραπτα επίπεδα φτώχειας και εξαθλίωσης. Του Φουτζιμόρι που τον Απρίλιο του 2009 καταδικάστηκε σε 31 χρόνια κάθειρξη για τηλεφωνικές υποκλοπές, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τον ρόλο του σε δολοφονίες και απαγωγές αριστερών ανταρτών από το παραστρατιωτικό τάγμα Grupo Colina. Και τον Ιούλιο του 2009, σε 7,5 χρόνια φυλάκιση για χρηματισμό (με δημόσιο χρήμα) του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Ο τ. πρόεδρος του Περού Φουτζιμόρι έχει καταδικαστεί και για την εμπλοκή του στη δολοφονία 25 ανθρώπων ενώ βρισκόταν στην εξουσία (1990-2000). Κατηγορήθηκε επίσης ότι έδωσε εντολή σε τάγματα θανάτου του στρατού να προχωρήσουν σε δυο ομαδικές σφαγές. 
Ωστόσο η κ. Panariti, η Αμερικανίδα με το Ελληνικό όνομα, στα βιβλία και τα άρθρα της, δίχως ντροπή και με μεγάλη αναίδεια,  πλέκει συχνά το εγκώμιο του δολοφόνου φασίστα Φουτζιμόρι.  Και καλά κάνει, γιατί η δημόσια εικόνα είναι εκείνη που λάμπει. Λάμπει και θαμπώνει κυρίως τους οραματιστές όπως πχ. τον κ. Βαρουφάκη. Οι οραματιστές είναι ειδική κατηγορία στο ανθρώπινο status. Πέραν του οράματός τους δεν διακρίνουν τίποτε άλλο. Επί του πρακτέου, ουδέν. Αν τους πεις να σου φέρουν ένα μαρούλι για τη σαλάτα σου, θα κατέβουν στη λαϊκή και θα διαλέξουν τη σκαρταδούρα. Αλλά είπαμε πως ο κ. Βαρουφάκης είναι οραματιστής, δεν είπαμε ότι είναι ηλίθιος. Επιβεβλημένη επιλογή από τους ξενιστές είναι η κ. Panariti


Η κ. Panariti, η αμερικανίδα με το ελληνικό όνομα, που υπήρξε πρώην σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, του αμερικανού με το ελληνικό όνομα, ώστε οι ξενιστές μας να είναι σίγουροι πως θα γίνουμε οριστικά και αμετάκλητα δουλοπάροικοι της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, επιλέχθηκε επιβεβλημένα από τον οραματιστή κ. Βαρουφάκη,  αλλά εμένα προσωπικά, δεν με εξέπληξε η πράξη του.   Όταν είσαι δουλοπάροικος του ΔΝΤ υποχρεώνεσαι να φιλήσεις χέρι που θέλεις να δαγκώσεις. 
Η κ. Panariti, που συμβούλεψε τον κ. Παπανδρέου να μας εντάξει ως χώρα στην μεγάλη οικογένεια του ΔΝΤ και συμπεριφερόταν  ως ιδιοκτήτρια του ΠΑΣΟΚ προωθώντας κατά καιρούς παιδικούς φίλους,  πχ. τον κ. Τρεπεκλή - τέως φυγόστρατο Γ.Γ. του ΕΟΤ - της νόμιμης και «ηθικής»  προμήθειας των 6,5 εκατ.ευρώ για το σάπιο C4I,  είναι σήμερα σύμβουλος της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

Είμαι κάπως επιθετική;

Το άρθρο του κ. Μάκη Μπαλαούρα στην «Εποχή» όμως είναι πιο επιθετικό στην κυρία Panariti : «Παπανδρέου: Από τους Μάνο-Ανδριανόπουλο στην Έλενα Παναρίτη» Εισαγόμενο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από Παγκόσμια Τράπεζα και Φουτζιμόρι». Εκεί αποκαλύπτεται πως η κα Panariti εργάστηκε στη 10ετία του ΄80 με τα καθεστώτα Φιλιππίνων, Βραζιλίας και Βενεζουέλας. Ο παλιός συνδικαλιστής τραπεζικός αποκαλύπτει και κάποιους εύγλωττους τίτλους βιβλίων της κας Panariti  : «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι. Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης Δημοκρατίας». «Το θαύμα του Περού» (1999), «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης», με παράδειγμα το Περού. Η ηθική αμοιβή της κας Panariti  υπήρξε η παρασημοφορία της από πολλούς υπουργούς του Φουτζιμόρι. Το θαύμα της κας Panariti πάντως οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων και στο περιβόητο Fuji shock.

Στο περίφημο βιογραφικό της λέει τα εξής : «Κατά την διάρκεια της εργασίας της στην Διεθνή Τράπεζα ως οικονομολόγος, πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως τη μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού, εργασία για την οποία της απενεμήθη η διάκριση της καλύτερης πρακτικής πρότασης και καινοτομίας». Για ευνόητους λόγους, δεν αναφέρει στο βιογραφικό της πως αυτοί που τη βράβευσαν, ήταν απλώς τα εγκληματικά  στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι !


Η κ. Helena Panariti, το τσιράκι του ΔΝΤ, η οπαδός του Φρίντμαν της σχολής του Σικάγο, η Σύμβουλος των, οικονομικά, ασθενέστερων κρατών, δεν έχει ενδοιασμούς πάνω στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Αν ο στόχος της επιτευχθεί, δεν την ενδιαφέρει πόσοι φτωχοί θα χάσουν τις λιγοστές περιουσίες τους, πόσοι από αυτούς θα αυτοκτονήσουν, και τέλους, πόσοι από αυτούς θα δολοφονηθούν. Όταν συνεργάζεσαι με φασίστες και δολοφόνους πολιτών, όταν καταστρέφεις τους φτωχούς χάριν της διαιώνισης της ελεύθερης αγοράς και δεν βρίσκεσαι στη φυλακή, δεν έχεις πλέον τέτοιους ενδοιασμούς…

Κύριε Τσίπρα, υπάρχουν ακόμη εν ζωή «σύμβουλοι» που επιβραβεύθηκαν για τις υπηρεσίες τους  από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο της γνωστής επταετίας. Αλλά τι λέω;  Όλοι αυτοί είναι έγκλειστοι  στις φυλακές.

Πόσοι ήταν οι νεκροί επί δικτατορίας του Παπαδόπουλου; Ήταν εκατό χιλιάδες όπως  στο Περού επί κυβέρνησης του κ. Φουτζιμόρι και της συμβούλου κας Panariti;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου