Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ; ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ !



Οι αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ για την προκήρυξη των 52.553 συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας την οποία είχει ήδη έτοιμη ο ΟΑΕΔ, μετά τις υπουργικές αποφάσεις για ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ. Οι περισσότερες θέσεις (38.200) προορίζονται για απόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΕ και ΙΕΚ. Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ θα μοιραστούν 12.800 θέσεις. Στόχος του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι να χρηματοδοτηθούν δράσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως οι μακροχρόνια άνεργοι ή τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο κ.α, που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία και την ένταξη / επανένταξη τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Αντικείμενο της πράξης είναι η δημιουργία απασχόλησης μέσω της πρόσληψης προσωπικού, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες κι άλλους δημόσιους φορείς.

Από χτες λοιπόν, 2/5/2015 που έχουν βγει τα αποτελέσματα, υπάρχουν εκατοντάδες παράπονα και καταγγελίες για λάθη και παραλείψεις. Και ενώ οι αιτήσεις είναι συμπληρωμένες σωστά και υπάρχουν αντίστοιχα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δεν τα λαμβάνουν υπ’ όψιν. Για παράδειγμα, πολίτης με τέσσερα χρόνια ανεργίας, ο οποίος συμπλήρωσε σωστά την αίτησή του, απορρίφθηκε διότι του αφαιρέθηκαν μόρια της μακροχρόνιας ανεργίας. Άλλος πολίτης, που αυτός και η γυναίκα του είναι τρία χρόνια άνεργοι, με μηδενικό εισόδημα, απορρίπτεται διότι παρέλειψαν να προσθέσουν στα μόριά του, τα μόρια της ανεργίας και αυτού και της γυναίκας του.
Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν την Τρίτη 2 Μαϊου 20015 και οι ενστάσεις έχουν προθεσμία μέχρι 5 Μαϊου 2015 στις 12:00΄το μεσημέρι.
Είστε τραγικοί. Τραγικοί και επικίνδυνοι ! Δίνετε στον κόσμο δυόμιση ημέρες προθεσμία να διορθώσουν αυτοί  τα λάθη και τις παραλείψεις σας, ενώ το σύστημα πέφτει συνεχώς από τη μεγάλη επισκεψιμότητα.  Ίδιοι κι απαράλλακτοι με τους προηγούμενους, θα βολέψετε και πάλι τις κατσίκες σας. Θα πρέπει να ντρέπεστε που παίζετε με τη φτώχεια του λαού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου