Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

BILD : Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, Η ΜΕΡΚΕΛ, ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ



Bild: Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο εξαπατήθηκε από έναν Έλληνα που γελάει





Το ζήτημα της Ελλάδας πρωταγωνιστεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων μετά το τελευταίο Eurogroup. Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά η «αδιαλλαξία» της ελληνικής κυβέρνησης.



Την ανάγκη για μια νέα αρχή στην Ελλάδα διαπιστώνει σε άρθρο της η Berliner Zeitung, επισημαίνοντας ότι οι μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις ήταν άκαρπες. «Εδώ και χρόνια υπάρχει ένας διάλογος κωφών μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. (…) Το μόνο που συνέβη ήταν να αποπληρώνονται παλιά χρέη με νέα, χωρίς να γίνεται κάποια ουσιαστική προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα αίτια της ελληνικής κρίσης. Όχι μόνο γινόταν διάλογος κωφών μέχρι σήμερα αλλά και για τα λάθος θέματα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό», αναφέρει ο αρθρογράφος.


«Ο Τσίπρας θα έπρεπε να πει στους ανθρώπους ότι οι κυβερνήσεις που ψήφιζαν για δεκαετίες κατάντησαν την χώρα ένα διεφθαρμένο, μη λειτουργικό, υπεροπτικό τέρας. Ένα τέρας που δεν είναι σε θέση να εισπράξει φόρους από εκείνους που θα έπρεπε να πληρώσουν», σημειώνει, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας, η οποία θα χρειαστεί χρόνια για να πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το μήνυμα που θα έπρεπε να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό είναι: «Θα τα καταφέρουμε αν επιτέλους ξεκινήσουμε».



«Η φωνή της Άγκελα Μέρκελ είναι σοβαρή, αδύναμη. Γνωρίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας δεν θα υποχωρήσει και η Ευρώπη θα πληρώσει παρ' όλα αυτά. Η “πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου” εξαπατήθηκε από έναν Έλληνα που γελάει! Έναν σαν τον Βαρουφάκη!» γραφεί ο συντάκτης.


Πηγή: Bild

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου