Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ;


           
«Τακτικός επισκέπτης ο παιδικός εφιάλτης της επίταξης, το συνήθιζε να με επισκέπτεται, να τρομο-συντροφεύει τις σκοτεινές νύχτες, πολλές φορές και τις μαύρες μέρες, των μαθητικών μου χρόνων. Έφτασε ζωντανός, για πρώτη φορά, το βράδυ της 21ης Απριλίου 1967, τότε που ξέσπασε «Η Εθνοσωτήριος Επανάστασις». 

Έτυχε να βρίσκεται το πατρικό μου σπίτι  κοντά στο τηλεφωνείο του χωριού και «πέτυχε» ιδιαίτερης τιμής: επιτάχθηκε για τις ανάγκες της «Επαναστάσεως», έτσι όπως είχε επιταχθεί και το προσεισμικό μου σπίτι από τους Ιταλούς για τις ανάγκες της  Ιταλικής κατοχής. 

Παύλος Φουρνογεράκης  ΕΠΙΤΑΞΗ ΣΕ ΝΟΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑΛΤΟ 





Θα μου πείτε, τι σχέση έχει η επίταξη ενός σπιτιού επί γερμανικής κατοχής, με τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας που ετοιμάζει σήμερα η Κυβέρνηση; Θα σας πω, καμιά σχέση δεν έχει, γιατί τουλάχιστον οι Γερμανοί όταν επίταξαν το σπίτι του παππού μου, δεν τον πέταξαν στο δρόμο, του παραχώρησαν στο ισόγειο δύο καμαρούλες να μένει με την οικογένειά του !!! 


Σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει προκαλέσει η άρνηση του Σαμαρά να προστατέψει από τους τραπεζίτες την πρώτη κατοικία. Βουλευτές που πιστεύουν ότι θα χάσουν τους ψηφοφόρους τους, είναι έτοιμοι ν΄ ακολουθήσουν την κ. Τζάκρη στον δρόμο που χάραξε η δυσπιστία της προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά. 
Σε όλο και περισσότερους πολιτικούς κύκλους συζητείται το μέγιστο αυτό κοινωνικό πρόβλημα που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια πολλών βουλευτών της δικομματικής κυβέρνησης. 
Οι φήμες οργιάζουν πως κάποιοι βουλευτές , που μέχρι πρότινος εμφανίζονταν πιστοί στις ενέργειες του κ. Σαμαρά, σήμερα είναι δύσπιστοι, ασταθείς και μάλιστα οργισμένοι, ως προς τα νέα μέτρα, τους πλειστηριασμούς, και φυσικά, τον Προϋπολογισμό.

Το φαινόμενο της συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την αιτία ώστε να επιτελεστεί μια θεαματική αλλαγή στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ μπροστά στο τρομακτικό ποσοστό του 4 έως 5% , επιβεβαιώνουν ότι το άλλοτε ισχυρό σοσιαλιστικό κίνημα βρίσκεται προ των πυλών της διάλυσης. Από την άλλη μεριά, το γεγονός ότι ο πρώην αρχηγός του Σοσιαλιστικού κινήματος, με  απανωτά λάθη είχε οδηγήσει σε ευρεία ρήξη εσωκομματικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να συνετίζει τον κ. Βενιζέλο που συνεχίζει την ίδια τακτική, την στιγμή που στελέχη του, κρούουν τη θύρα της Ανεξαρτησίας θεωρώντας ότι είναι το μόνο «σωσίβιο» για την αποπλέουσα πολιτική τους καριέρα. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήδη με την εθελούσια έξοδό του από το ΠΑΣΟΚ , άνοιξε το δρόμο και για άλλες εθελούσιες εξόδους βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης – που έχει διαγραφεί προ μηνών – άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο να διαφοροποιηθεί ως προς τα νέα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής , δήλωσε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης του στην Κυβέρνηση δεν αποτελεί λευκή επιταγή, ούτε και εξουσιοδότηση να  κατατεθεί νόμος για την άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο κ. Γιάννης Κουτσούκος (που συνήθως ακολουθεί τον κ. Σκανδαλίδη) , και ο κ. Θάνος Μωραϊτης που αμφισβητεί τη βούληση της Κυβέρνησης για διαπραγμάτευση με την τρόικα

Στο άλλο κυβερνητικό στρατόπεδο της ΝΔ οι διαρροές είναι περισσότερες. Ήδη οι βουλευτές σηκώνουν το βάρος της ευθύνης μιας ζοφερής ελληνικής πραγματικότητας με τους άνεργους, τους αυτόχειρες, και τους επιχειρηματίες  στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αναλογίζονται το κόστος της πολιτικής τους καριέρας και βρίσκονται υπ’ ατμόν. Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν πως ο Γιώργος Βλάχος εμφανίζεται οργισμένος για τα νέα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν κυρίως τους πλειστηριασμούς. Με σχετικές επιστολές, επισημαίνουν στον κ. Στουρνάρα την έντονη δυσαρέσκειά τους για πληθώρα θεμάτων και φυσικά για το φόρο ακινήτων και για τους πλειστηριασμούς. Πηγές αναφέρουν ότι οι κ.κ. Ορφανός, Κοψαχείλης, Κωνσταντόπουλος, Κυριαζίδης, Δερμετζόπουλος, Λεονταρίδης, αντιδρούν στα νέα μέτρα.




Αν ισχύσουν οι πλειστηριασμοί της α’ κατοικίας, γεγονός είναι, πως ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Έτσι κι αλλιώς θα καταγραφεί το γεγονός συνδυασμένο με την πρωθυπουργία του , στο blackpage της Ελληνικής Ιστορίας!

ΗΡΩ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου